четвер, 04 травня 2017 00:17

"Малював на глибині 815 метрів" - художник відтворює українські пейзажі
7

Едуард Валєєв малює українські пейзажі
Фото: Едуард Валєєв
Едуард Валєєв малює українські пейзажі
Едуард Валєєв малює українські пейзажі
Едуард Валєєв малює українські пейзажі
Едуард Валєєв малює українські пейзажі

Художник-шахтар з Макіївки Донеччини Едуард Валєєв, який переїхав до Києва, малює картини на українську тематику.

В своєму арсеналі художник має понад сто робіт. Деякі з-них увійшли до серій "Українське гетьманство" та "Запорізька січ". В нових роботах, над якими працював після вимушеного переселення, відтворює війну з Росією.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Психолог перетворює акрилове скло, срібло та мідь на ювелірні прикраси

"Малювання — моє хобі. Талант отримав від батька шахтаря. Він малював дуже цікаві роботи на тему українського фольклору. Міряю привезти їх на виставку у Київ, - розповідає Gazeta.ua Едуард Валєєв. - Сам я закінчив художнє училище в Донецьку. Але ще в дитинстві захопився українськими пейзажами. На канікули часто їздив в село до бабусі в Миколаївській області. Черпав натхнення з тамтешньої природи. Сум за тією красою втілив у майбутніх картинах".

Автор: Едуард Валєєв
  Едуард Валєєв малює українські пейзажі
Едуард Валєєв малює українські пейзажі

Чимало картин намалював під час роботи у шахті. Серед них портрет молодого Тараса Шевченка, який написав на глибині 815 метрів під час перерви в нічну зміну.

"Це було в шахті "Капітальна" в Макіївці, працював там гірником очисного вибою. Носив із собою в кишені куртки невеликий томик "Кобзаря", альбом та олівець чи кулькову ручку з чорною пастою. У перервах малював. Декілька цих робіт привіз із собою в столицю. Зараз продовжую малювати на українську тематику. Одна з останніх графічних робіт присвячена війні України з Росією. Зображено як горить державність у вигляді дубу, на якому висить колиска. Під дубом кобза і стріла, в повітрі - птиці літають нас своїми гніздами".

Переселенка з Волновахи Євгенія Іванів перетворює осколки із зони бойових дій на витвори мистецтва. Осколки з-під снарядів та гільзи привозить чоловік Роман. Він - волонтер. Збирає та доставляє допомогу бійцям на Донбас.

Зараз ви читаєте новину «"Малював на глибині 815 метрів" - художник відтворює українські пейзажі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути