пʼятниця, 28 липня 2017 00:17

У бізнес вкладають $15 тис: донечанка відкрила фотостудію для тварин
10

Наталія Кузнецова десять років фотографує тварин
Фото: Наталія Кузнецова
Наталія Кузнецова десять років фотографує тварин
Наталія Кузнецова десять років фотографує тварин
Наталія Кузнецова десять років фотографує тварин
Наталія Кузнецова десять років фотографує тварин

Наталія Кузнецова з Донецька десять років фотографує тварин. З початком збройного конфлікту переїхала та живе у Львові. Займається відкриттям у місті власної фотостудії "Art Pet".

Щоб розпочати таку справу з нуля, потрібно близько 15 тисяч доларів. Гроші підуть на обладнання, податки, рекламу, оренду і мінімальний ремонт приміщення. Хороший професійний фотоапарат з набором об'єктивів коштує від десяти тисяч доларів. Крім цього потрібне студійне світло, фони та інші аксесуари. Про це фотограф розповіла Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кредит не дають через кримську прописку" - переселенець

"Захоплення фотографією розпочиналося, як хобі. Люблю фотографувати тварин. Вони, як і люди, виражають дуже різні емоції. У роботі мені допомагає донька. Вона — мій асистент. Завжди мріяли про власну студію, але в Донецьку їздила фотографувати до людей додому. Після переїзду три роки заощаджувала кошти для втілення мрії. А нещодавно виграла грант у тисячу євро. Проект реалізовують громадські організації "Центр просвітництва та розвитку людини" та "Фундація прав людини", за підтримки МЗС Литовської Республіки, Львівської обладміністрації та центру зайнятості. На ці гроші змогла докупити ще один студійний спалах з великим софтбоксом, фон і професійний фоторюкзак", - розповідає Наталія Кузнецова.

Автор: з архіву Наталії Кузнецової
  Наталія Кузнецова десять років фотографує тварин
Наталія Кузнецова десять років фотографує тварин

Вартість найдешевшої фотосесії 150 гривень. Наталія Кузнецова працює у двох напрямках: робить фото для клієнтів та продає роботи у фотобанках. В студії також є можливість замовити друк на холсті, горнятках, подушках та чохлах для телефонів, а також поліграфічну продукцію.

"Виїжджати на зйомку тривалістю менше години не вигідно. Для цього потрібно потратити кошти на дорогу, перевезти обладнання. Тому одна з причин чому я відкрила фотостудію полягає в тому, що тут можна організувати навіть коротку фотосесію. Найменша тривалість зйомки - 15 хвилин. Завдяки досвіду роботи, встигаю зробити за цей час 5 красивих знімків. Це коштує 300 гривень. За годину фотосесії беру 800 гривень, - розповідає Наталія.

Роблю знижку 50 відсотків тим, хто підписує дозвіл, що маю право продавати фото їхніх улюбленців. Наприклад, 15 хвилин зйомки у такому випадку коштуватиме 150 гривень. Потім ці світлини виставляю на сайтах, де вони продаються.

На таких сайтах ціна фотографії залежить від того, для чого її купують. Якщо фотографію купують для публікації на сайті, в журналі чи в рекламі, фотограф заробляє близько 30 центів. Фото, на якому планують заробляти - друк на зошитах, листівках та інших товарах для продажу, коштуватиме кілька десятків доларів. Зазвичай люди від такої пропозиції не відмовляються. Їм приємно, коли фото улюбленців з'являються у рекламі".

Автор: Наталія Кузнецова
  Наталія Кузнецова десять років фотографує тварин
Наталія Кузнецова десять років фотографує тварин

Найчастіше фотограф робить знімки кішок та собак. Каже, найважче — заспокоїти та привернути увагу тварин.

"Майже всі кішки нервуються на новому місці. Зазвичай вони живуть вдома і нікуди не виходять, особливо породисті. Коли потрапляють у незвичну обстановку дуже нервують, намагаються втекти. Тому маю фотообладнання, яке дозволяє зловити момент і швидко налаштуватися на новий знімок. Це дуже важливо, бо якщо одного разу не встиг — другого може не бути. Були тварини, які під час фотосесії дивилися на мене один чи два рази.

Загалом задача власників — поставити кішок і в потрібний момент відпустити руки. Якщо власників двоє, один може тримати тварину, а інший привертати її увагу. Із собаками легше, вони спокійніші. Рідко, але буває, що доводиться просити господарів трішки погуляти, щоб тварини на них не відволікалися і сиділи спокійно".

Окрім фотосесій, Наталія також планує проводити зустрічі для власників тварин. Відкриття студії відбудеться 1 серпня.

Сестри Світлана Лопатіна та Оксана Новікова з Криму відкрили у Львові домашню пекарню та кав'ярню "Кримська перепічка". У бізнес вклали біля мільйона гривень. Гроші потрібні на оренду приміщення, ремонт та обладнання. За прогнозом Оксана Новікової, кав'ярня окупиться за два роки.

Зараз ви читаєте новину «У бізнес вкладають $15 тис: донечанка відкрила фотостудію для тварин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути