вівторок, 22 серпня 2017 00:18

Три успішні бізнес-проекти студентки, яка виїхала з Луганська з тисячею гривень

Автор: Ігор Мишко
  Олеся Василець започаткувала три успішні бізнес-проекти
Олеся Василець започаткувала три успішні бізнес-проекти

Олеся Василець з Луганська у 2014 році переїхала в місто Ірпінь Київщини з тисячею гривень в кишені. Вступила на бюджет у Києво-Могилянську академію та заснувала три успішних бізнес-проекти.

Першою відкрила школу східних танців "Гюррем". Вклала 5 тис грн. Щоб заробити ці гроші, працювала після навчання. До четвертої години відвідувала пари. Потім писала статті до різних видань, працювала репетитором з англійської мови, готувала дітей до ЗНО в Ірпені та Києві. А після восьмої вечора до опівночі прибирала та мила офіси.

"Східними танцями займаюся 13 років, маю багато дипломів і сертифікатів. В Луганську деякий час тренувала інших. Тож вирішила заробляти на тому, що люблю і вмію, - розповідає Gazeta.ua Олеся Василець. - Заощадила 5 тисяч гривень, які вклала в оренду і рекламу. Винайняла приміщення в університеті в Ірпені. Роздрукувала звичайні чорно-білі листівки, написала на них пошту, номер телефону і розклеювала містом. В день залишала на зупинках, під'їздах і стовпах від 2 до 3 тисяч оголошень".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З бізнес-ідеї в ініціативу батьків: переселенка відкрила вдома дитячий садочок для місцевих

Автор: Наталія Шульга
  Олеся Василець започаткувала три успішні бізнес-проекти
Олеся Василець започаткувала три успішні бізнес-проекти

Спочатку школу відвідували 2-3 учнів. Поступово їх кількість збільшилася. Школа почала приносити дохід. Весь прибуток Олеся вклала у нові філії та рекламу. Зараз у дівчини 9 філій в Ірпені і Києві.

Паралельно з розвитком Школи східних танців дівчина відкрила курси з англійської мови в Ірпені та Києві.

"Англійську добре вивчила ще в Луганську, коли відвідувала спеціальні курси. Уже в Києво-Могилянській академії познайомилася з випускником Гарвардської бізнес школи. Він зауважив, що у нас погано викладають англійську. Розповів три методи, за якими її вивчають у Гарварді. На їх основі я розробила власний курс і почала викладати. Так виникла Школа вивчення англійської мови "ReStudy". У ній навчаються діти, які хочуть підготуватися до ЗНО та люди, які мають на меті підвищити свій мовний рівень. За уроками також приходять депутати, яким мова потрібна в роботі" - розповідає Олеся Василець.

  Олеся Василець започаткувала три успішні бізнес-проекти
Олеся Василець започаткувала три успішні бізнес-проекти

Свій досвід підприємницької діяльності Олеся прагне передати іншим. Тож розробила курс тренінгів з мікробізнесу під назвою "Crystal". Він складається з двох блоків. Перший — безкоштовний, для молодих підприємців-переселенців у Києві та Київській області. Другий — платні онлайн тренінги, які знаходяться на освітній платформі, що належить Клубу Сталого Бізнесу.

"Вважаю, що майбутнє України за середнім та малим бізнесом. Людина, яка має улюблену справу і заробляє нею на життя, буде щасливою сама і зробить такими інших. Відповідно, і свою країну. Люди просто хочуть нормально жити і потрібно дати їм таку можливість", - каже Олеся.

Щоб профінансувати організацію безкоштовних тренінгів для підприємців-переселенців, дівчина запустила тримісячну рекламну кампанію на Всеукраїнській краудфандинговій платформі Bigggidea.com під назвою "Безкоштовні тренінги для підприємців-переселенців "Crystal". Для запуску проекту необхідно зібрати 50 000 гривень.

П'ять мам-переселенок безкоштовно навчають дітей у Херсоні робити роботів з лего та створювати ігри на комп'ютері. Перші три майстер-класи з лего ініціативна група мам провела у березні 2017 року. Туди запросили 30 школярів з переселенців та місцевих. Паралельно для батьків працював психолог, яка розповідала про методи легко навчання дітей.

Зараз ви читаєте новину «Три успішні бізнес-проекти студентки, яка виїхала з Луганська з тисячею гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути