вівторок, 15 серпня 2017 18:10

Переселенки у Херсоні відкрили безкоштовний робоклуб
5

Перші майстер-класи з лего відвідали 30 дітей переселенців і місцевих
Фото: Робоклуб у Херсоні
З лего легко роблять роботів 5-річні діти
Скретч-програмування для дітей побудоване по принципу лего
Діти збирають роботів з лего за схемою та управляють ними через блютус
У резерві ще близько 80 охочих відвідувати заняття

П'ять мам-переселенок безкоштовно навчають дітей у Херсоні робити роботів з лего та створювати ігри на комп'ютері.

Про ініціативу Gazeta.ua розповіла Олена Ситнік, переселенка з Луганська та одна з організаторок робоклубу.

Перші три майстер-класи з лего ініціативна група мам провела у березні 2017 року. Туди запросили 30 школярів з переселенців та місцевих. Паралельно для батьків працював психолог, яка розповідала про методи легко навчання дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чверть жителів Донбасу посварилися з рідними на мирних територіях

Після вдалого заходу, жінки вирішили створити клуб роботехніки. Та додали ще курс по скретч-програмуванню для дітей молодшого віку по принципу лего. Двоє жінок з ініціативної групи мам за освітою програмісти, тож проблем з викладанням не виникало.

Завдяки гранту КримСОС і Агентства ООН у справах біженців, для робоклубу купили два набори лего та планшети з блютузом. Загалом вийшло 23 тисячі гривень на матеріали. Приміщення та 9 комп'ютерів виділили безкоштовно у Палаці дитячої та юнацької творчості. Зустрічі проходять для дітей до 10 років щосуботи.

Автор: Робоклуб у Херсоні
  У резерві ще близько 80 охочих відвідувати заняття
У резерві ще близько 80 охочих відвідувати заняття

"Один набір розрахований на 2 дитини. У нас займаються 3-4. У резервному списку 80 дітей, – розповідає Олена, – Заняття проходять у вигляді змагання у двох командах. Наприклад, діти збирали гоночну машину та змагались на швидкість. Кожна дитина у порядку черги працює з набором".

За словами Олени, зараз діти збирають роботів з лего за схемою. Далі будуть давати тільки малюнок робота, а дітям потрібно буде самим придумати як усе зробити. Зі скретч-програмуванням будуть запрошувати дітей старшого віку, щоб з клавіатурою могли впоратись.

"Проект безкоштовний. Нам постійно чогось не вистачає: мілкі деталі губляться, для руху роботів потрібні батарейки, для друку інструкцій – папір, для планшетів – чохли, – зазначає Олена, – Бачимо інтерес батьків, як мотивують зустрічі дітей. Так, син колеги дуже здібний хлопець та не хотів вчитись. Щоб займатись у робоклубі, завчасно робить уроки. У дитини горять очі, йому дійсно подобається створювати роботів з лего та спілкуватись з однолітками".

Що потрібно для відкриття репетиторського центру в Києві розповідає Владислава Бандурко з Донецька. Після переїзду до Києва разом із подругою Анастасією відкрили освітню студію підготовки до ЗНО.

Зараз ви читаєте новину «Переселенки у Херсоні відкрили безкоштовний робоклуб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути