Ексклюзиви
вівторок, 08 серпня 2017 20:05

Що потрібно для відкриття репетиторського центру в Києві
5

Автор: Nature Tutor Group
  Спочатку викладали два курси з хімії та біології
Спочатку викладали два курси з хімії та біології

Освітня студія для підготовки школярів до зовнішнього незалежного оцінювання окуповується за рік. У бізнес вкладають $10 тис. Гроші потрібні на закупівлю меблів, інтерактивних дошок, мікроскопів, друку методичних матеріалів, рекламу, оренду приміщення та зарплату викладачів.

Про це Gazeta.ua розповіла Владислава Бандурко з Донецька.

Після переїзду до Києва разом із подругою Анастасією відкрили освітню студію NATURE Tutor Group. Для такої діяльності не потрібна ліцензія. Достатньо оформити документи на підприємницьку роботу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенки створили волонтерський театр для місцевих

"У Києві і я, і Анастасією окремо займались репетиторством. Викладати біологію почала 2010 року, коли вчилась на першому курсі в Донецьку. Нам подобалась ця справа. Анастасія запропонувала відкрити репетиторський центр та покликала мене, – розповідає Владислава Бандурко. – Спочатку викладали два курси з хімії та біології. Учнів шукали через сайти для репетиторів".

2017 року Владислава виграла грант на 200 тис. грн. На ці гроші відкрила другий офіс. Ще $500 витратили на створення фірмового стилю та логотипу.

Спочатку викладали два курси з хімії та біології
Фото: Nature Tutor Group
Спочатку викладали два курси з хімії та біології
Спочатку викладали два курси з хімії та біології
Спочатку викладали два курси з хімії та біології
Спочатку викладали два курси з хімії та біології

Заняття тривають 2 год., проходять у групах до 4 учнів, коштують 95 грн з людини. Повний курс на 9 місяців складається з 72 заняття, його ціна – 6840 грн. Експрес-курс на 2 місяці коштує 1520 грн.

Майже 50% прибутку центру йде на зарплатню. За годину роботи викладач може заробити 100-150 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Раніше брала 100 гривень, зараз підняла ціну ще на 50" – студентка

"Складно було знайти педагогів української мови та літератури. Із 300 резюме запросили на співбесіду шістьох людей. А на роботу взяли двох, – розповідає Владислава. – Шукали людей, які працюють над методикою викладання, займаються науково-дослідною роботою. Кожен викладач спочатку сам проходив тестування ЗНО. Так перевіряли рівень. Цього року бачимо результати: виховали 8 переможців міського і 2 всеукраїнського етапу предметних олімпіад".

Владислава хоче відкрити ще одного офіс та створити мережу репетиторських закладів для підготовки до олімпіад та конкурсів Малої академії наук.

22-річний кримчанин Ескендер Гафаров вдруге запускає продаж кримськотатарських солодощів у Києві. Перший раз він із другом вклав у справу $1000. Через півроку вирішили припинити роботу. Чоловіки не мали досвіду в бізнесі, ніколи не випікали солодощів, не вміли організувати працівників та продаж товару.

Зараз ви читаєте новину «Що потрібно для відкриття репетиторського центру в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути