неділя, 10 березня 2019 13:51

Танці та подорожі: донеччанин розповів як війна змінила його життя
6

Додає до брейкінгу елементи з інших видів танців
Фото: Надано Сергієм Прокопенко
Після 2014 року почав більше подорожувати та гастролювати
Виступає сам та з командою, любить імпровізувати у танці
Танцює вже 18 років
Запрошують судити міжнародні змагання з брейк-дансу

30-річний Сергій Прокопенко з Донецька обрав танці у стилі брейк-дансу своєю професію. Він відомий у світі під псевдонімом Uzee Rock. Нік перекладається як "Вузлик", відображає його стиль танцю. З початком війни у рідному місті, постійно подорожує, приймає участь у танцювальних фестивалях та виступає суддею на міжнародних конкурсах по брейкінгу.

"Весною 2014 року поїхав у Крим по звичці, бо кожного року туди їздив. Просто зібрав рюкзак та поїхав. Потім мене запросили судити змагання у Будапешті. Після нього поїхав до Німеччини. Так почав подорожувати та не зупиняюсь і по цей день, - розповідає Gazeta.ua Сергій, - Загалом, відвідав понад 50 країн".

Автор: Надано Сергієм Прокопенко
  Запрошують судити міжнародні змагання з брейк-дансу
Запрошують судити міжнародні змагання з брейк-дансу

Танцює вже 18 років. Перемагав на міжнародних змаганнях в Голландії, Данії, Росії, Польщі, Іспанії, Австрії та інших країнах. Продовжує виступати самостійно та з групою.

"Влітку та у теплих країнах виходимо у людні місця, вмикаємо музику та влаштовуємо шоу, - розповідає Сергій, - Додаю до брейкінгу елементи з інших видів танців: сальси, степу, рок-н-ролу, балету, капуейри. Використовую зав'язані форми рухів. Один з моїх унікальних рухів, моя візитна картка, - обертання на одному лікті. Цей рух ще ніхто повторити не зміг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець розповів, як відкрив школу з танців

У подорожах проводить майстер-класи, на які запрошують шанувальники.

Автор: Надано Сергієм Прокопенко
  Сергій проводить майстер-класи, де ділиться своїм досвідом
Сергій проводить майстер-класи, де ділиться своїм досвідом

"Люди, які займаються брейк-дансом вже знають моє ім'я. Їм цікаво запросити мене, щоб я показав щось нове, поділився досвідом. Я майстер "танцю в біт" та "футворку", розповідання історій та імпровізації, - вважає Сергій, - Можу вражати людей та заряджати позитивною енергетикою через танець".
Сергій має понад 15 років досвіду суддівства танцювальних конкурсів у стилі брейкінгу.

"Щоб судити інших треба мати авторитет, досвід і знання у сфері брейкінгу, - ділиться Сергій, - Оцінюю музикальність. Як людина може працювати з музикою. Також оцінюю креативність, оригінальність, енергію, чистоту виконання, стратегію та стиль".

Візитна картка Uzee Rock - обертання на одному лікті. Цей рух ще ніхто повторити не зміг

Зазначає, що почав більше подорожувати у своє задоволення. Бувало їздив автостопом. Може жити на природі у наметі чи без нього, у другів чи у готелі. Розповідає, що є міста, де люди дуже гостинні і раді запросити до себе додому.

Автор: Надано Сергієм Прокопенко
  Після 2014 року почав більше подорожувати та гастролювати
Після 2014 року почав більше подорожувати та гастролювати

"Не прив'язаний до якогось місця. Якщо подобається, можу затриматись десь чи поїхати куди хочеться. Подорожі дарують багато емоцій, що передаю у танці. Прийшло усвідомлення того, що у мене з'явився найпрекрасніший дім – наша земля, - ділиться Сергій, - Подорожі дарують свободу, нових друзів, нову родину. Відчуваю себе дійсно багатим та щасливим. І для цього не обов'язково мати гроші. Мені допомагає талант танцювати, допомога друзів та гарних людей".

В Україну повернеться тільки восени. Зараз на гастролях за кордоном. Найближчим часом займається підготовкою до трьох великих чемпіонатів та планує далі подорожувати.

Подорожі дарують свободу, натхнення, позитивні емоції, які передаю в танці

"Брейк-данс важкий. Він не для усіх. Але мені він по душі. Треба мати серйозну фізичну підготовку, моральну та емоційне загартування. Це дуже серйозний вид танцю. Було декілька травм, бо не думав, коли робив. Але це досвід, - ділиться Сергій, - Пишаюсь тим, що перестав соромитись танцювати. З 2014 року у житті повний фрістайл".


Прокопенко Сергій почав танцювати в школі у 2001 році, коли родина жила у Новоазовську Донецької області. Не покинув брейк-данс і під час навчання у Донецьку. Сергій вчився на бюджеті в Донецькому державному університеті управління. Самостійно їздив на змагання з 2005 року, але завжди повертався у Донецьк. До воєнних подій у місті, вже мав досвід суддівства на конкурсах та перемоги у міжнародних змаганнях. Відомий у Hip-Hop спільноті під псевдонімом Uzee Rock.

Щоб відкрити компанію з обсмаження кави, треба понад 250 тисяч гривень. Ці гроші підуть на реєстрацію торговельної марки, закупівлю спеціального обладнання та на кавове зерно. Техніку краще обирати українського виробництва. Клієнтів можна шукати у невеликих магазинах, та на ярмарках їжі.

Зараз ви читаєте новину «Танці та подорожі: донеччанин розповів як війна змінила його життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути