субота, 31 березня 2018 00:15

Хлопці з Горлівки навчають киян створювати анімаційні ролики
7

Три роки самостійно вивчали анімацію по англомовним  урокам
Фото: Надано Нікітою Кравцовим
Курс у школі анімації триває 2 місяці та коштує 8 тисяч грн
Збирають групи по 10 людей, аби усім приділити увагу на практиці
Нікіта Кравцов з Ігорем Бессоновим у Горлівці мали відеостудію
На створення школи анімації витратили близько 450 тисяч грн.

Для відкриття школи з анімації у Києві орендували приміщення на декілька місяців біля метро, придбали 10 столів, стільців, комп'ютерів та проектор, створити сайт та запустили рекламу. Загалом, витратили близько 420 тисяч грн. Про це Gazeta.ua розповідає Нікіта Кравцов з Горлівки Донецької області, який переїхав до Києва у 2014 році. Він разом з другом відкрив студію анімації "Pause to Play", а згодом – школу для усіх охочих навчатись створенню анімації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенець розповів, як відкрив бізнес на лікарських рослинах та спеціях

"У Горлівці займались відеозйомкою. Та у цій сфері в Києві багато конкурентів. Вирішили обрати інший напрямок – анімацію. Раніше, вдома після роботи, три роки вчились створювати анімаційні ролики по англомовним урокам, – ділиться Нікіта, – З першого замовлення змогли орендувати приміщення у 20 м2 , потім з наступного замовлення змогли вже купити комп'ютери. Не витрачаємо гроші на себе, а інвестуємо у бізнес".

Автор: Надано Нікітою Кравцовим
  Курс у школі анімації триває 2 місяці та коштує 8 тисяч грн
Курс у школі анімації триває 2 місяці та коштує 8 тисяч грн

Одна секунда анімаційного ролика у студії "Pause to Play" коштує $15-20. Оптимальний час для ролика – 1 хвилина. Над одним проектом працюють близько місяця. Стільки часу потрібно, щоб написати та узгодити сценарій, намалювати персонажів, зробити анімаційний ролик з професійною озвучкою.

"Як художник малює картини, так і ми створюємо анімацію у спеціальній програмі. Але вміти малювати не обов'язково, – зазначає Нікіта, – По суті, робимо мультфільм для бізнесу та науки. Плюс в анімації у тому, що можна за 1-2 хвилини пояснити складні наукові ідеї. Працювали з інженерами мільярдера Ілона Маска, що створювали потяг між містами. Ідея полягає у тому, що створюється вакуумна труба по якій швидко пересувається потяг. Наприклад, можна було б за 40-50 хвилин їздити на роботу зі Львова до Києва".

У команді студії працюють дизайнери, а також віддалено залучені менеджери по роботі з клієнтами. Нові замовлення шукають за кордоном, серед інноваційних стартапів та наукових проектів. Добре працює "сарафанний маркетинг". За словами Нікіти, близько 75 % замовлень – по рекомендаціях клієнтів.

"Не могли знайти аніматорів, яких могли б взяти працювати. Самі навчали співробітників. А коли зрозуміли, що це виходить непогано, вирішили відкрити школу анімації, – розповідає Нікіта, – Спочатку провели для студентів на лекцію з анімації. Багато хто захотів навчатись".

Автор: Надано Нікітою Кравцовим
  На створення школи анімації витратили близько 450 тисяч грн.
На створення школи анімації витратили близько 450 тисяч грн.

Вартість навчання у школі анімації "Pause to Play" – 8 тисяч грн. У групі займається до 10 учнів. Курс триває 2 місяці. Охочі можуть навчитись створювати анімаційні ролики у 2-D, 3-D форматі, створювати анімації спецефектів. Заняття проходять два рази на тиждень: спершу читають лекцію, а на другий день проводять практику. Можна відвідати безкоштовне перше заняття на будь-якому курсі

"Люди думають, що створювати анімацію дуже складно та треба цьому вчитись роками. Ми хочемо зруйнувати цю думку, – розповідає Нікіта, – Більшість учнів мріяли у дитинстві створювати мультики і їм просто подобається створювати анімації. Або приходять дизайнери, яким курс анімації може допомогти в роботі".

Зараз для школи шукають нове більше приміщення, щоб студенти школи могли прийти попрацювати у будь-який час.

Нікіта Кравцов з Ігорем Бессоновим у Горлівці мали відеостудію. Робили ролики для мера міста, кліпи для різних груп. До Києва виїжджали на короткий час й обладнання не вивезли.

Група батьків-переселенців у Смілі на Черкащині створили арт-студію "Долоньки" для занять з дітьми. Завдяки грантам від громадських організацій, на 50 тисяч грн придбали спеціальні столи для пісочної анімації, дошку, столи зі стільцями, швейну машинку, праску.

Зараз ви читаєте новину «Хлопці з Горлівки навчають киян створювати анімаційні ролики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути