понеділок, 11 вересня 2017 14:23

"Радянський комплект нагород продав за 100 тисяч гривень" - економіст побудував бізнес на антикваріаті
9

Автор: з архіву Павла Костенко
  Павло Костенко займається  продажею антикварних речей
Павло Костенко займається продажею антикварних речей

33-річний Павло Костенко з Чистякового на Донеччині після переїзду до Запоріжжя заснував бізнес із продажу антикварних речей. Відкрив два інтернет-магазини на закордонних майданчиках. Його клієнти - американці, жителі Європи, Ізраїлю, Саудівської Аравії та Лівії.

"У Донецьку займався торгівлею натуральними волоссям для перук, - розповідає Gazeta.ua Павло Костенко, - Мотався містами, різними країнами. Бізнес досить цікавий. Розумів, як працює схема. Відкрив стаціонарний пункт прийому волосся. Паралельно почав займатися продажем радянського антикваріату — статуетками, предметами побуту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Декоративну рибу вирощують у дитячих басейнах: досвід архітектора-переселенця

Коли почалася війна, бізнес згорнув і переїхав до Запоріжжя, - продовжує Павло. - Невдовзі дізнався, що дружина вагітна. Потрібно було вирішувати фінансову проблему. Із двома економічними дипломами влаштувався менеджером із закупівель вторсировини. Не пропрацював і місяця. Доходи не покривали навіть третини необхідних витрат. Тож вирішив продовжити займатися бізнесом. Написав бізнес-план, звернувся в "Карітас" і отримав грант у 1000 доларів. Це допомогло знову почати бізнес. Розклеїв оголошення, дав рекламу в газети. Справа пішла".

Усі речі зберігав в орендованій квартирі. Після народження дочки Ірини винайняв офіс.

"Зараз перебуваю в затишному офісі у центрі міста. Займаюся антикваріатом, що датується початком нашої ери і закінчується радянським періодом. Також продовжую займатися продажем волосся. Уже вийшов на міжнародний ринок. Іноземці - безпосередні замовники".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку батьки купували дітям брендовий одяг "на вихід", – підприємець

Павло Костенко займається  продажею антикварних речей
Фото: з архіву Павла Костенко
Павло Костенко займається  продажею антикварних речей
Павло Костенко займається  продажею антикварних речей
Павло Костенко займається  продажею антикварних речей
Павло Костенко займається  продажею антикварних речей

Найпростіші бурштинові намиста можуть оцінюватися в 5-10 гривень за грам. А антикварний балтійський бурштин - від 50 до 500 гривень за грам.

Щоб відрізняти цінні речі від сміття, шукав про них інформацію в Інтернеті. Найдорожча річ, яку продав - радянський нагородний комплект. Коштував 100 тисяч гривень.

"Лише бурштину існує близько 300 підвидів. Найпростіші бурштинові намиста можуть оцінюватися в 5-10 гривень за грам. А антикварний балтійський бурштин - від 50 до 500 гривень за грам. Щоб відрізнити один від іншого, вивчив велику кількість інформації. Так само і з іншими речами, - розповідає Павло. - Серед фотографів попит мають радянські об'єктиви. З ними можна працювати, а коштують дешевше сучасних. Непогано продається радянська біжутерія, медалі, ордени, монети. Зараз почав продавати античні речі - монети Римської імперії і царської Росії".

Автор: Слава Чиженко
  Павло Костенко займається  продажею антикварних речей
Павло Костенко займається продажею антикварних речей

Вадим та Наталія Семенко з Донецька відкрили авторську суші-студію після переїзду до Запоріжжя. У закладі працює вся сім'я. Старший син 18-річний Ігнат, який навчається у кулінарному технікумі, допомагає кухареві. Разом з ним працюють та набираються досвіду його одногрупники.

Зараз ви читаєте новину «"Радянський комплект нагород продав за 100 тисяч гривень" - економіст побудував бізнес на антикваріаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути