Ексклюзиви
понеділок, 13 серпня 2018 00:15

Переселенки розповіли, як роблять арахісову пасту з американських фільмів
6

Арахіс на пасту перетирають три-чотири години
Фото: Надано Валентиною Жосану
У кунжутну пасту додають білий шоколад
У асортименті п'ять видів паст, вартість 60-80 гривень за баночку
Валентині було цікаво, чому американці у фільмах люблять арахісову пасту
Продають пасту у баночках по 200 грам

Щоб зробити арахісову пасту потрібно близько чотирьох годин. Але вдома блендером не зможете подрібнити горіхи. Для цього використовують спеціальний млин. Про це Gazeta.ua розповідає переселенка Валентина Жосану. Вона з дочкою Оленою Усіковою та її родиною переїхали до селища Нова Галещина Полтавської області. Пів року як запустили торгову марку VegaNuts і роблять арахісову пасту й шоколад.

"Дивилась американські фільми, і завжди було цікаво, що ж це за арахісова паста, що мажуть на хліб, - ділиться Валентина, - Запропонувала дочці самим зробити арахісову пасту. Нам сподобалось. Згодом, вирішили робити на продаж".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецький пожежник відкрив бургерну на Чернігівщині

У центрі зайнятості розробили та захистили бізнес-план. Для запуску витратили 130 тисяч гривень на обладнання. Купили посуд, стерилізатор, темперуючу машину для шоколаду, меланжер, що як млин, перемелює зерна. Також оплатили курси шоколатьє, де вчились робити цукерки та працювати з шоколадом.

"Робимо пасту за класичним рецептом: арахіс, ложка морської солі та тростинний цукор, - розповідає Валентина, - Вдома у блендері ви не зможете подрібнити арахіс для пасти. Ми використовуємо меланжер, що працює як млин. У ньому гранітні жорна, що перетирають горіхи близько чотирьох годин".

Автор: Надано Валентиною Жосану
  У асортименті п'ять видів паст, вартість 60-80 гривень за баночку
У асортименті п'ять видів паст, вартість 60-80 гривень за баночку

Продають п'ять видів пасти: класичну арахісову, з кунжуту та білим шоколадом, арахісову пасту з додаванням темного шоколаду, кориці і родзинок та з фініками. Вартість класичної арахісової пасти - 60 гривень. Найдорожча – кунжутна, коштує 80 гривень за баночку у 200 грамів. Паста може зберігатись понад шести місяців.

"Ми не додаємо пальмову олію чи інші шкідливі домішки. Робимо як для себе. Можу у будь-який час дати арахісову пасту своєму онуку, - зазначає Валентина, - Влітку менше замовляють, бо є свіжі фрукти. Гадаю, буде більше замовлень осінню та зимою".

Автор: Надано Валентиною Жосану
  Арахіс на пасту перетирають три-чотири години
Арахіс на пасту перетирають три-чотири години

Нещодавно створили сайт veganuts.com.ua та сторінку у Facebook. Вже отримали перші замовлення з Києва та Полтави.

"Ходила презентувати пасту у фітнес-клуби, різні підприємства, брали участь у місцевих ярмарках, - ділиться Валентина, - Робимо товар під замовлення. Плануємо робити та продавати шоколад та інші солодощі без домішок".

Родина переїхала з міста Кіровське Донецької області. За фахом Валентина Жосану – економіст. У 2013 році вийшла на пенсію. Дочка Олена Усікова має освіту технолога харчових продуктів, займалась виготовленням косметики й мила ручної роботи. У Кременчуку Полтавської області живуть родичі матері. Вони й погукали переїхати до них. Через деякий час родина переїхала до соціального гуртожитка у селище Нова Галещина.

Для роботи аніматором на дитячих святах потрібно розробити сценарій з персонажами, мати костюм, музичну техніку та реквізит. На це потрібно близько 10 тисяч гривень. Варто кожні три місяці оновлювати костюми, розробляти нові конкурси, придумувати цікаві ігри і танцювальні анімації, слідкувати за мультиплікаційними новинками.

Зараз ви читаєте новину «Переселенки розповіли, як роблять арахісову пасту з американських фільмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути