неділя, 29 липня 2018 00:15

Донецький пожежник відкрив бургерну на Чернігівщині
6

Назва "Анкорн" утворилась від попкорну та ім'я Антон
Фото: Надано Антоном Гармашем
На ярмарках та святах можуть нагодувати до 500 людей
У липні відкрили нове кафе
Готують бургери при відвідувачах. На одного клієнта витрачають хвилину.
У меню додадуть власну випічку та картоплю фрі

Щоб відкрити власну точку з продажу бургерів, потрібно понад 100 тисяч гривень. Гроші підуть на обладнання, меблі, оренду, зарплату працівникам та продукти. Щоб мати постійних покупців, потрібно пропонувати завжди свіжу продукцію та зважати на смаки більшості клієнтів. Про це Gazeta.ua розповідає колишній пожежник Антон Гармаш з Шахтарська Донецької області. Він переїхав до рідні у місто Городня на Чернігівщині. Там відкрив спочатку кіоск, а згодом, і кафе швидкого харчування з продажу вуличної їжі "Анкорн бургер хаб".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі переселенець відкрив студентську їдальню

"Одразу після переїзду вдалось відкрити кіоск на місцевому ринку. Орендував шість квадратних метрів та торгував сам з дружиною. Був здивований, що ця ніша була вільною, - ділиться Антон, - А вже у липні цього року відкрили нове кафе. Частину коштів вдалось зібрати власними силами, а кошти на нове обладнання, отримав від Міжнародної організації міграції".

У приміщені кафе розташовані два столики та барна стійка. Є апарат для пончиків та фритюрниця. У меню планує додати картоплю фрі, власну випічку, молочні коктейлі, чай та каву.

Автор: Надано Антоном Гармашем
  Готують бургери при відвідувачах. На одного клієнта витрачають хвилину.
Готують бургери при відвідувачах. На одного клієнта витрачають хвилину.

"Готуємо бургери при покупцях. Витрачаємо лише одну хвилину на одне замовлення. Розуміємо, що час найцінніший ресурс наших клієнтів. Це також дає можливість обслуговувати більше відвідувачів. Можемо прибрати якийсь інгредієнт, чи додати щось, якщо покупець попросить, - ділиться Антон, - Купує бургери переважно молодь. Полюбляють чизбургер з курячим м'ясом та чизбургер з курятиною та грибами".

Пропонують 10 видів бургерів. Вартість від 18 до 28 гривень. Використовують чотири види м'яса: куряче, свинячо-яловиче, індиче та рибне. Усе готують самі, крім булочок. У страви додають свіжі продукти. Принципово не використовують заморожене м'ясо.

Автор: Надано Антоном Гармашем
  На ярмарках та святах можуть нагодувати до 500 людей
На ярмарках та святах можуть нагодувати до 500 людей

"Виходимо на місцеві ярмарки та фестивалі. Можемо нагодувати близько 500 людей і майже кожного разу обслуговуємо учасників, та організаторів свят, - розповідає Антон, - Не залишається зайвих продуктів, вміємо розрахувати потрібну кількість. Краще запропонуємо відвідувачам замінити продукт, який вже закінчився, ніж будемо готувати з вчорашнього м'яса".

Найближчим часом планує створити сторінку кафе у facebook та провести рекламну кампанію у місті, щоб залучити нових клієнтів.

"У Шахтарську починав бізнес з продажу попкорну. Так і з'явилась ідея назви: поєднав своє ім'я з попкорном і вийшло "Анкорн", - ділиться Антон, - Працюючи за основним місцем роботи, доводилось шукати і підробіток. Зважив всі за та проти, зробив висновок, що потрібно обрати одну справу, та прикласти 110 % для її втілення. Обрав розвиток та серйозну працю, замість романтики роботи пожежником. Людям подобався МакДональдс. Захотів зробити щось подібне, дешевше та смачніше"

Автор: Надано Антоном Гармашем
  Назва "Анкорн" утворилась від попкорну та ім'я Антон
Назва "Анкорн" утворилась від попкорну та ім'я Антон

Антон Гармаш переїхав з міста Шахтарська Донецької області. У Городні Чернігівської області живе рідня. До переїзду 11 років працював в МНС пожежником. У 2011 році звільнившись, розпочав власну справу. Почав власноруч виготовляти, та продавати вуличну їжу. Мав чотири кіоски вуличної їжі у двох містах. З початком військових подій вдалось частково вивезти обладнання.


Переселенець витратив рік, щоб виростити та запустити продаж лікарських рослин та спецій. Вирощував рослини без хімічних добрив на двох ділянках – під Києвом та біля Костянтинівки Донецької області. Землю дали в оренду знайомі безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Донецький пожежник відкрив бургерну на Чернігівщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути