четвер, 17 серпня 2017 12:20

Переселенка з Донецька у декреті шиє іграшки на замовлення
5

Автор: Олена Фоменко
  Найпопулярніша та найдорожча іграшка - лис із казки про Маленького принца
Найпопулярніша та найдорожча іграшка - лис із казки про Маленького принца

За перший рік на шитті іграшок можна заробити 12 тис. грн. Для старту потрібна швейна машинка, різноманітна тканина та фурнітура на суму близько 500 грн. Найдорожче в іграшці – робота.

Про це Gazeta.ua розповіла Олена Фоменко із Донецька, яка зараз з родиною живе в Ірпіні Київської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенки у Херсоні відкрили безкоштовний робоклуб

Спершу Олена обрала нішу та продумала лінійку товарів, порахувала вартість виробів. Зупинилась на виготовлені пальчикового лялькового театру, коней на палиці, лисів з казки "Маленький принц" та екоторбинок для сімейних покупок. На виготовлення однієї іграшки йде півтора дня, вартість - від 300 грн, найдорожчий лис – 700 грн.

"Першого лиса шила на подарунок похреснику до його дня народження. Сама придумала як пошити, – розповідає Олена. – За минулий рік продала 20 лисів. Шию їх з приємного плюшу. Всередині іграшки шарнірний хребет за 5 доларів. Він зроблений за принципом людського. Лис може нахилити голову, зігнути лапки".

За місяць може отримати близько десятка замовлень. За словами Олени, клієнти цінують можливість індивідуального підходу та ексклюзивність товару.

"Мама 3-річної Злати, яка встановила рекорд України зі знання прапорів, замовила коня на палиці. Дівчина сама обирала колір гриви, тканину для голови, очі, – ділиться Олена. – Такі іграшки виготовляли ще у ХVІІ столітті. В українських крамницях були тільки китайські поганої якості".

Найдорожче у виготовленню пальчикового лялькового театру - час майстрині
Фото: Олена Фоменко
Набір з еко-торбинок шиють в залежності від продуктових звичок родини. В середньому, це 7-10 шт різного розміру
Улюблений матеріал майстрині - м'який плюш, він приємний на дотик
Найпопулярніша та найдорожча іграшка - лис із казки про Маленького принца

Продає вироби на сторінці у Facebook "Творча майстерня "Шильце", хенд-мейд-сайтах, ярмарках.

"У Києві участь у ярмарку може коштувати 1500 гривень за вихідні. Та не факт, що зможеш заробити. Для мене найголовніше у таких заходах – спілкування з людьми. Декілька разів брала участь у ярмарку, де продала декілька наборів казок. Часто люди на таких заходах не готові витрачати великі суми, – ділиться Олена. – Перед початком запитую: чи моя цільова аудиторія на заході?".

Олена не вважає вироблення іграшок бізнесом. Це хобі у декреті. Найближчим часом хоче змінити ситуацію. У планах – розширити кількість торгових майданчиків та асортимент. Уже є замальовки ідей.

21-річна Наталія Держипільська заснувала власний бренд іграшок ручної роботи Denata Toys. Дівчина відкрила власний магазин, де продає вироби та проводить майстер-класи для дітей і дорослих у Дружківці.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка з Донецька у декреті шиє іграшки на замовлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути