вівторок, 22 січня 2019 00:16

Переселенка проміняла державну службу на косметичний бізнес
6

Додатково заробляє на професійному макіяжі
Фото: Надано Євгенією Фатєєвої
Запрошує дівчат на майстер-класи, де можна зробити макіяж або спробувати продукцію
До роботи в компанії років 10 була клієнтом
Робити макіяж безкоштовно навчали в компанії
Окремо розвиває власну команду консультантів

Щоб продавати косметику не треба бути професійним візажистом. Працювати з косметикою навчать на безкоштовних лекціях та майстер-класах від компанії. Перших клієнтів можна знайти серед знайомих чи у соціальних мережах. Не треба орендувати офіс. Зустрічі та майстер-класи можна проводити у сервісному центрі, у кафе чи вдома.

Про це Gazeta.ua розповідає Євгенія Фатеєєва з Луганська. Вона з родиною у 2014 році переїхала до Києва та стала консультантом, а потім і бізнес-лідером компанії Mary Kay.

"Перший рік у Києві був важкий. Було й таке, що не платили зароблені гроші. Тільки завдяки підтримці волонтерів та знайомих вдавалось облаштуватись, - згадує Євгенія, - Не могла залишити вдома наймолодшу доньку. А бабусь не було поряд. Тому потрібна була робота з вільним графіком. Не було також грошей на початок власного бізнесу. Вирішила піти на курси по візажу. Там познайомилась з дівчиною, яка привела мене у компанію Mary Kay. Років 10 як користувалась продукцією та дуже любила. Рішення приймала свідомо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викладач філософії з Донецька відкрила дві студії краси

Сьогодні, щоб стати консультантом треба придбати стартовий набір косметики за 550 гривень, в якому фактично продукції на 2000 гривень. Його можна придбати лише один раз. Також треба зробити перше замовлення з каталогу на 1400 гривень. Замовлення вже йде зі знижкою консультанта, це близько 30-40%.

Автор: Надано Євгенією Фатєєвої
  Робити макіяж безкоштовно навчали в компанії
Робити макіяж безкоштовно навчали в компанії

"Два роки тому, коли підписала договір з компанією, стартових наборів не було. Треба було зробити перше замовлення на певну суму і все. Купувала сама зразки продукції та активно брала участь в усіх конкурсах. Компанія багато подарунків робить, що також дуже мотивує, - розповідає Євгенія, - Також отримала доступ в особистий кабінет на сайті компанії, де публікують новини та можливості з навчання. Заробіток консультанта – це 40% від вартості косметики з каталогу. Додатково заробляла роблячи професійний макіяж".

Перші майстер-класи проводила у сервісному центрі. Там для консультантів створені спеціальні б'юті-столики. Компанія забороняє продавати товар в інтернет-магазинах, виставляти на вітрині, тільки при приватних зустрічах після того, як клієнт спробував продукцію.

"Усі починають працювати зі своїми друзями та рідними. У мене в Києві нікого не було. Тому доводилось починати з "холодних" контактів. Писала людям у соціальних мережах та запрошувала на майстер-класи та макіяж. Потім просила порекомендувати подруг, яких пізніше запрошувала, - ділиться Євгенія, - Тематика майстер-класів дуже різна, залежить від моєї фантазії. Іноді проводимо зустрічі у сауні, де розказуємо про догляд за тілом й пробуємо продукцію. Влітку проводимо зустрічі у відкритих кафе. Можу також приїхати додому до клієнта та там провести майстер-клас".

Автор: Надано Євгенією Фатєєвої
  Запрошує дівчат на майстер-класи, де можна зробити макіяж або спробувати продукцію
Запрошує дівчат на майстер-класи, де можна зробити макіяж або спробувати продукцію

Максимально у день проводила 8 майстер-класів. Одна зустріч триває близько години-півтори. Ідеальна кількість учасниць – 4-5 жінок. Клієнтів додає у Вайбер-чат, де публікує новини та акції. Окремо проводить інтерв'ю для залучення нових консультантів.

"У декоративному макіяжі популярна золота палітра та кольорові стрілка на очах. Зараз чекаємо оновлений каталог з весняними образами, - ділиться Євгенія, - Ціни на продукцію дуже різні. Наприклад, туш є для вій за 350 гривень так і за 500 гривень. Деякі київські клієнтки соромляться зізнаватись подругам у тому, що подобається продукція. Бо серед їх кола знайомих купують товари у декілька разів дорожче".

Щоб консультанту мати знижку 40% на продукцію, треба купувати на 840 гривень в місяць. Додаткові бонуси отримують бізнес-лідери, які збирають свою команду.

Автор: Надано Євгенією Фатєєвої
  У серпні 2018 року відсвяткувала виконання лідерської програми  вечіркою на катері
У серпні 2018 року відсвяткувала виконання лідерської програми вечіркою на катері

"Хтось одразу вкладає гроші у міні-склад. Тоді швидше люди купують, - розповідає Євгенія, - Наступний крок після консультанта – лідер бізнес-групи. Треба приводити нових консультантів, формувати свою команду та виконувати певні обсяги продажу. На цьому етапі я оформилась як підприємниць. Від кількості людей в команді залежить і мій дохід".

Для членів команди створила закриту групу в facebook, де проводить освітні прямі ефіри. Кожного тижня організовує зустрічі консультантів. На них тестують новинки, читає лекції з макіяжу та проводить конкурси. Загалом, у бізнес-групі 122 консультантів. Багато дівчат середнього віку, є з Донецьку та Луганську.

"Хочу присвятити цей рік розвитку своєї команди. Можна ж стати консультантом, зробити одне замовлення та через рік детермінуватись. Та по суті нічого не бачити в компанії, - розповідає Євгенія, - Щоб робити кар'єру в компанії не треба йти по головах іншим. Розвиваючись та зростаючи як професіонал, розвиваю свою команду. Для мене це робота мрії, для дівчат-дівчат".

Автор: Надано Євгенією Фатєєвої
  Окремо розвиває власну команду консультантів
Окремо розвиває власну команду консультантів


Родина Євгенії Фатеєєвої переїхала до Києва з Луганська. Раніше працювала на державній службі. Має двох доньок. У Київ погукав колишній одногрупник. Він запропонував пожити у родичів.


Щоб шити сумки з тканини треба швейна машинка, матеріали, нитки та фурнітура. Основні витрати на старті склали близько 10 тисяч гривень. Готові вироби можна продавати на місцевих ярмарках та через інтернет. Найголовніше, шити щось нове, те, чого ще не роблять місцеві майстри.

Зараз ви читаєте новину «Переселенка проміняла державну службу на косметичний бізнес». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути