пʼятниця, 02 лютого 2018 00:15

Переселенець розповів, як врятував бізнес від сепаратистів
6

У бригаді клінінгової компанії  "Fresh House" - 2 осіб
Фото: Надані Валентином Пашко
Заможні кияни можуть сидіти на італійському дивані, на якому вже не видно кольору
Чистка дивана коштує від 600 грн
Чистити меблі та килимові покриття приїжджають до клієнта додому
Професійні гіпоалергенні миючі засоби для виведення різноманітних плям купують у представників американського бренду

Переселенець з Донецька відновив бізнес професійної хімчистки килимових покриттів та м'яких меблів у Києві. Окрім спеціалізованої техніки та миючих засобів, знадобилось складське приміщення для зберігання техніки та автомобіль, аби виїжджати працювати до клієнтів.

Про це Gazeta.ua розповідає донеччанин Валентин Пашко, який у 2015 році переїхав до Києва. Спочатку він влаштувався працювати менеджером з продажів, а у березні 2017 року вирішив відновити власний бізнес.

"Вивчив київський ринок клінінгу. Зупинився на хімчистці меблів та килимів. Це те, з чого починав у Донецьку та вмів краще за все. Та й робота завжди буде, адже багато готелів, кафе, офісів і помешкань, де є м'які меблі та килими, – розповідає Валентин, – Обладнання вивозили поступово з Донецька в розібраному стані. На блокпостах казали, що це звичайні пилососи. У Києві довелось оновити арсенал техніки та реагентів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родина переселенців створює реалістичні костюми трансформерів

Мінімальне замовлення на виїзд бригади клінінгової компанії "Fresh House" – 600 грн. У цю ціну входить підбір обладнання та миючих засобів згідно з забрудненням, виїзд бригади з двох спеціалістів, робота на півтори-дві години. У день можуть виконати 3-5 замовлень. Усе залежить від об'єму робот, складності забруднення та логістики. Половину робочого часу може зайняти дорога по Києву. Зимою замовлень менше, сезон – весна-літо.

Автор: Надані Валентином Пашко
  Заможні кияни можуть сидіти на італійському дивані, на якому вже не видно кольору
Заможні кияни можуть сидіти на італійському дивані, на якому вже не видно кольору
"Помітив, що у Києві меблі у людей брудніші. При чому така ситуація не залежить від рівня достатку. Можуть сидіти на італійському дивані, на якому вже не видно кольору. Ми ж не носимо футболку 10 років не знімаючи без прання. Така ж ситуація і з меблями, на яких ми сидимо, – ділиться Валентин, – Також кияни дуже зайняті, менше витрачають часу на живе спілкування. Корпоративні клієнти відмовляють у зустрічі для демонстрації. Часто не можуть навіть надіслати фото дивану з забрудненням чи розповісти про походження плям. А це важливо знати заздалегідь. Якщо пляма від їжі – це одне, якщо від чорнил – інше. Від цього ж залежить яке саме обладнання та миючі речовини застосувати, аби отримати максимальний результат від чистки та не завдати шкоди виробу".

Професійні гіпоалергенні миючі засоби для виведення різноманітних плям купують у представників американського бренду в Україні. Літрова пляшка може коштувати понад 1000 грн. Її вистачає на 7-10 разів.

Автор: Надані Валентином Пашко
  Чистка дивана коштує від 600 грн
Чистка дивана коштує від 600 грн

"У нас потужне обладнання, що є не у кожної компанії-конкурента. Наприклад, почистили ковролін з верблюжої вовни, за який не взялися інші компанії, – зазначає Валентин, – Чистили диван, який клієнт привіз з Німеччини. Там люди просто залишають на вулиці непотрібні речі та їх може забрати будь-хто. Диван розмитнили на українському кордоні за 400 грн. На ньому живого місця не було. Була тільки одна пропалина, по якій і впізнали його після хімчистки. Робота коштувала 2500 грн. Це значно дешевше, ніж купувати новий".

Клієнтів залучають через рекламу в Інтернеті, соціальні мережі. Зараз створено сайт та розробляється сторінка у Facebook. У планах Валентина далі розвивати бренд Fresh House та залучити статусних комерційних замовників.

У Донецьку Валентин Пашко понад сім років працював у клінінговій галузі, з яких три - очолював власну фірму. Компанія займалась прибиранням офісів та квартир, фасадів будівель та вікон, а також хімчисткою. Серед клієнтів були готель Донбас Палас, Донбас Арена, мережі магазинів тощо. У штаті працювало до 10 людей. У 2014 році Валентин з родиною переїхав до Запоріжжя, а через рік – до Києва.

Держава досі не запропонувала жодної програми, яка допомогла б вирішити житлову проблему переселенців. Їх зараз офіційно зареєстровано майже півтори мільйони.

Зараз ви читаєте новину «Переселенець розповів, як врятував бізнес від сепаратистів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути