Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2019 10:55

Переселенцям відремонтували 12 квартир за гроші Німеччини
4

Квартири отримали 12 родин переселенців
Фото: sq.com.ua
Гроші на реконструкцію приміщень виділив Уряд Німеччини
Будівля з квартирами знаходиться у селі Дослідне Харківської області
У Харківській області ремонтують ще 6 будівель з соціальними квартирами для переселенців

12 родин переселенців отримали квартири в Красноградському районі Харківської області. Гроші на реконструкцію виділив уряд Німеччини, пишуть на ресурсі "STATUS QUO".

Соціальне житло для переселенців знаходиться в селищі Дослідне. У двоповерховій будівлі був лабораторний корпус дослідної станції сільгоспінституту. Будівля повністю реконструювали, замінивши дах, вікна, двері та комунікації й провівши ремонт в майбутніх квартирах. Зараз тут розміщуються 4 двокімнатні квартири на 45 кв. м і 8 однокімнатних квартир по 26 кв. м.

"У будівлі 12 квартир для внутрішньо переміщених осіб. Створено гарні умови для людей щоб починати нове життя або трохи почекати, щоб повернутися додому", - зазначила голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти розповіли які афери провертають на переселенцях

Серед тих, хто отримав нове житло, - переселенка з Луганської області Анна Кузьміна і її сім'я, в якій троє дітей.

"Ми дуже раді, що нам дали житло з ремонтом і навіть подарували ліжка і дивани для дітей. У нас двокімнатна квартира, є кухня, ванна. До цього ми знімали будинок в селі Зоряне Красноградського району. Тут нам все дуже подобається, просто шалено раді", - поділилася емоціями Анна Кузьміна.

Всього по області зараз 6 об'єктів знаходяться в реконструкції завдяки підтримці міжнародних партнерів, в тому числі й за програмою Уряду Німеччини. Уже 3 об'єкти здані та ще 3 перебувають у реконструкції, щоб якомога більше людей змогли безкоштовно отримати житло, - зазначила керівник області.

У фейсбуці юристи безкоштовно консультують переселенців, жителів Донецької та Луганської областей, воїнів АТО, та усіх, хто немає грошей заплатити за послуги адвоката. Для цього створили групу "Юридичні консультації".

Зараз ви читаєте новину «Переселенцям відремонтували 12 квартир за гроші Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути