вівторок, 04 грудня 2018 00:17

Переселенцям повернуть частину грошей на оренду житла

Переселенцям повернуть частину грошей на оренду житла
Щоб переселенцям повернути частину витрат на оренду житла, треба офіційний договір оренди

Податкова може повернути переселенцям приблизно 18% від витраченого на оренду житла. Для цього потрібно до 31 грудня принести документи, що підтверджують суму витрат. Про це повідомляють журналісти "Сегодня".

"Треба буде подати офіційно укладений договір оренди житла, і документи розрахункові та платіжні, що підтверджують сплату, - говорить Тетяна Сидоренко, начальник відділу адміністрування податків Державної фіскальної служби України, - Скористатися податковою знижкою можуть не тільки переселенці. Студентам-контрактникам держава повертає 18% коштів за кожен рік навчання. Водіям - за переобладнання машини з бензину на газ. Мають право на часткову компенсацію і ті, хто платив іпотеку або застрахував життя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли про 4 проблеми переселенців на п'ятому році війни

Так, переселенка Катерина, яка з двома дітьми переїхала з Донецька, зможе повернути майже 13 тисяч гривень. Вона з родиною винаймає трикімнатну квартиру під Києвом. За договором оренди, щомісячно сім'я платить шість тисяч гривень.

Однак, не всі переселенці зможуть отримати компенсацію. За даними аналітиків ринку нерухомості, 70% відсотків житла орендодавці здають нелегально. Тому і документів, що підтверджують витрати, немає.

У ДФС нагадують, щоб отримати податкову знижку на тогорічні витрати, варто поспішити. Останній день, коли приймають документи, 31 грудня. За підрахунками фіскалів, вже звернулися близько 120 тисяч українців. Їм повинні повернути понад 230 мільйонів гривень.

Юрист розповідає, що ще ніхто не отримав гроші за відшкодування зруйнованого в ході бойових дій житла. Хоча українські суди виносять позитивні рішення щодо відшкодування збитків.

Зараз ви читаєте новину «Переселенцям повернуть частину грошей на оренду житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути