Ексклюзиви
неділя, 16 грудня 2018 00:25

Назвали середній дохід переселенців

  Тука назвав середній дохід переселенця. Фото: MRPL.city
Тука назвав середній дохід переселенця. Фото: MRPL.city

В Україні середній дохід переселенця становить 2 187 грн.

"За останній час зайнятість внутрішньо переміщених осіб (ВПО) знизилася і становить 43%. Так само я бачу, що зараз 2 187 грн становить середній дохід ВПЛ", - повідомив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) Георгій Тука, пише rbc.ua.

У вересні 2018 року середньомісячний дохід більшості домогосподарств ВПЛ не перевищує 5 тис. грн.

За словами голови представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні Лотара Вайса, під час дослідження було опитано близько 6 тисяч осіб.

"У вересні 2018 року відбувся останній рівень опитування, ми опитали особисто більше 2 400 респондентів. Ми по телефону опитали понад 4 тисячі респондентів. Кожен п'ятий ВПЛ заявляє, що вони повністю або частково інтегровані в ті громади, в яких вони проживають ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активісти розповіли про зміни в програмі доступного житла для переселенців

Податкова може повернути переселенцям приблизно 18% від витраченого на оренду житла. Для цього потрібно до 31 грудня принести документи, що підтверджують суму витрат. Скористатися податковою знижкою можуть не тільки переселенці. Студентам-контрактникам держава повертає 18% коштів за кожен рік навчання. Водіям - за переобладнання машини з бензину на газ. Мають право на часткову компенсацію і ті, хто платив іпотеку або застрахував життя.

Зараз ви читаєте новину «Назвали середній дохід переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути