Ексклюзиви
субота, 17 лютого 2018 00:15

"Навіть таргани та миші не заводяться" - показали, як живуть переселенці у пластикових контейнерах
4

У харківському транзитному містечку живуть 357 людини, 264 з-них заселилися відразу після їх відкриття в лютому 2015 року. 80% - це пільговики: інваліди, ветерани АТО, багатодітні сім'ї.

"Ми постійно подаємо статистику, як громадським організаціям, так і урядовим. Всі прекрасно знають, що в Харкові 100% завантаження, особливо зараз, під зиму, - каже директор харківського модульного містечка Артур Стоценко. - У нас жодної вільної кімнати немає, а в будиночках менше 5 людини не живе. Офіційно ми, звичайно, вже не заселяти. Останніх – маму і чотири дитини, вони на вулиці опинилися, я не міг їх у морози на вулиці залишити – заселили нещодавно в останню кімнату. Також у нас був вільний будиночок у листопаді – взяли і сім'ю з Дебальцеве теж з чотирма дітьми".

У харківському транзитному містечку живуть 357 людини
Фото: kp.ua
У харківському транзитному містечку живуть 357 людини
У харківському транзитному містечку живуть 357 людини
У харківському транзитному містечку живуть 357 людини

Грошей з переселенців за житло не беруть, але за комунальні послуги повинні платити самі - близько 2 тисяч гривень з кімнати, повідомляє kp.ua.

" На кухні чотири плити, а живе сорок чоловік, - розповідає 50-річна Оксана Богданівна з невеликого містечка Ровеньки Луганської області. - Якщо всі збираються щось приготувати або розігріти, мало того, що черги, так ще сварки виникають. Хтось дверцята шафи не закрив, хто погано прибрав за собою. Морально важко. Простору не вистачає. У містечку чотириста чоловік, як павуки в банці – готові з'їсти один одного".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка навчає пекти торти у власному кафе

"Живемо втрьох: я, донька та онука. Друга донька з дитиною по сусідству. В залізних шафах одяг стає тухлим. Телевізор подарували добрі жителі Дніпра. Влітку жарко і душно, таке враження, що сів у маршрутку і їдеш з травня по жовтень. Хворіють діти, дохнуть рибки, квіти не приживаються. Людина не може жити в пластику. У нас навіть таргани не заводяться і миші не живуть. Все штучне, але спасибі, що хоч німці про нас подбали. Машинки пральні є, сушарки. Але кімнатки маленькі. Але багато продумано. Наприклад, є економний бак. Коли потрібно помитися, варто натиснути кнопку і гріється невелику кількість води на одну людину"

Подружжя Павло та Анна Оголь створюють в Івано-Франківську реалістичні костюми трансформерів. Бізнес відкрили через два роки після переїзду з Донецька.

Зараз ви читаєте новину «"Навіть таргани та миші не заводяться" - показали, як живуть переселенці у пластикових контейнерах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути