неділя, 27 серпня 2017 00:17

"Конкуренти навчили як не потрібно працювати" - переселенка у Житомирі відкрила репетиторський центр іноземних мов
5

У центрі орієнтуються на якість навчання, а не на кількість дітей
Фото: Центр освіти та творчого розвитку «Ginger»
Іноземці проводять з дітьми безкоштовні зустрічі розмовного клубу
Інтерактивну дошку та меблі придбали на грант
Вікторія відкрила дитячу театральну студію, де готують спектаклі англійською мовою
Спершу у центрі займалися 5 дітей, зараз - 50

На грант у 50 тисяч придбали меблі, інтерактивну дошку, проектор, літературу. Власні 15 тисяч грн витратили на оренду, рекламу та логотип. Через пів року бізнес почав приносити дохід.

Про це Gazeta.ua розповідає Вікторія Хромова з Алчевська Луганської області, яка у 2016 році відкрила центр освіти та творчого розвитку "Ginger" у Житомирі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка з Донецька у декреті шиє іграшки на замовлення

Для роботи орендували одну кімнату за 2000 грн. Було 5 учнів, що навчались англійській мові за 40 грн на годину. Зараз центр переїхав у нове 4-кімнатне приміщення, у якому займається близько 50 дітей. Додали курси з польської та німецької мов. Групові заняття коштують 55 грн, індивідуальні – від 100 грн.

"Не спрацювала реклама на листівках, у маршрутках, інтернеті та на телебаченні. 80% учнів прийшли по рекомендаціях, – розповідає Вікторія, – Акцент у навчанні робимо на якості, а не на кількості учнів. Для школярів працює англійський театральний гурток, де готуємо англомовні спектаклі. Друзі-іноземці проводять безкоштовні зустрічі розмовного клубу".

Автор: Центр освіти та творчого розвитку «Ginger»
  Спершу у центрі займалися 5 дітей, зараз - 50
Спершу у центрі займалися 5 дітей, зараз - 50

За словами Вікторії, завдяки конкурентам зрозуміла, що не хоче ставити заняття "на конвеєр". До відкриття власного центру, вона намагалась віддати доньку до декількох з репетиторських центрів Житомира.

"Моя донька вчить англійську з 3-х років. Її направили до групи за віком, а не за знаннями. Репетирам забороняють спілкуватись з батьками, аби ті не могли зблизитись та працювати за межами закладу, – розповідає Вікторія, – Атмосфера там дуже офіційна та формальна".

Вікторія Хромова з родиною приїхала до Житомира у 2014 році до друзів. Через тиждень дізналась про вагітність та вирішила залишитися. Згодом перевезла речі з Алчевська та вмовила дідусів й бабусь переїхати, щоб допомагати на новому місці. Зараз живуть разом.

У 2015 році з 6-місячним сином поїхала семінар для підприємців до Києва від громадської організації "КримСОС". Там допомогли допрацювати бізнес-ідею та дали грант у 50 тисяч грн на відкриття. За словами Вікторії, зрозуміла, що на старті не потрібно багато грошей. Не обов'язково купувати нові меблі та робити дорогий ремонт.

"У планах – розширення. Поки не наймаю додаткових вчителів, веду заняття з англійської сама, інші мови викладає партнерка з місцевих", – ділиться Вікторія.

Переселенка у селі відкрила вдома дитячий садочок для місцевих. До найближчого садочку – хвилин 40 на міському транспорті. Про це Gazeta.ua розповіла Оксана Бутрина з Макіївки Донецької області, яка з чоловіком та трьома дітьми переїхали до села Віта Поштова Київської області.

Зараз ви читаєте новину «"Конкуренти навчили як не потрібно працювати" - переселенка у Житомирі відкрила репетиторський центр іноземних мов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути