четвер, 30 травня 2019 00:15

Дончанка розповіла, як створює цукерки з сиру
6

Вартість коробки з 9 цукерками - 250 грн
Фото: Надано Лілією Милецькою
Замовлення надсилає поштою чи клієнти забирають самі біля метро Хрещатик у Києві
Цукерки робить з бельгійського та французького шоколаду
Сир для цукерок обирає європейських виробників з Італії, Франції, Німеччини, Норвегії, Голландії
Лілія поки сама займається справою, робить цукерки вдома

На створення домашньої кондитерської із виготовлення цукерок достатньо декілька тисяч доларів. Але варто пройти курси шоколатьє, де розкажуть про тонкощі справи, навчать рецептам та попередять про помилки.

Про це Gazeta.ua розповідає Лілія Милецька з Донецька. Вона у 2017 році в Києві створила інтернет-магазин "Сир у шоколаді", де продає цукерки власного виробництва.

"Одного дня зрозуміла, що хотіла б займатись солодощами. В інтернеті побачила ідею виготовлення цукерок із сиру. Потім знайшла де можна навчитись їх робити та пройшла курси, - розповідає Лілія, - Перші рецепти отримала на курсах. Усі інші – моя фантазія. Мені подобається не просто робити та продавати цукерки, а вигадувати нові смаки та дивувати своїх клієнтів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці відкрили затишну кав'ярню з власними десертами

У асортименті зараз є 13 смаків цукерок у темному, молочному та білому шоколаді. Серед начинок є смаки з пюре манго, малини, смородини, полуниці, в'яленої вишні, банану, груші, гарбузу. Додає у начинку також листочки м'яти, цедру лайму та апельсину, натуральні прянощі. Створює нову колекцію смаків на сезони весна-літо та осінь-зима.

Автор: Надано Лілією Милецькою
  У асортименті 13 варіантів цукерок, до літа та зими створює різні смаки
У асортименті 13 варіантів цукерок, до літа та зими створює різні смаки

"Взимку більше хочеться імбиру, пряничка, апельсинів. А влітку – ягідних смаків, персиків, чогось більш легкого. Роблю цукерки з кавою і сиром, чаєм та бергамотом. У цьому році ще зробила зі смаком пломбіру, - розповідає Ліля, - Чомусь темний шоколад купують менше. Дівчата обожнюють цукерки із білого шоколаду. Поєдную його із сиром та манго чи полуницею з м'ятою. У магазині не можна знайти гарного білого шоколаду. Взагалі, коли куштую магазині цукерки з строком зберігання пів року та більше, розумію, на скільки вони не свіжі. Навіть мої цукерки після двох місяців зберігання смакують краще".

Готує цукерки вдома. Ліля зазначає, що для роботи потрібно небагато обладнання: посуд, окремі дощечки для сиру та шоколаду, кулінарний термометр, шпатель та ножі, холодильник та інше. Духовку використовує для сушки ягід, що йдуть у начинку цукерок.

Автор: Надано Лілією Милецькою
  Цукерки робить з бельгійського та французького шоколаду
Цукерки робить з бельгійського та французького шоколаду

Вершки і вершкове масло використовує українські, але тільки тваринного походження, без рослинних жирів. Французький та бельгійський шоколад купує в офіційний дистриб'юторів в Україні. Сири теж іноземні: з Італії, Франції, Німеччини, Норвегії, Голландії. Для цукерок обирає сири з яскравим смаком, що витримані від 12 місяців.

"Уважно читаю склад продуктів, що використовую. Продукти мають бути без ароматизаторів, чи зайвих домішок. Якщо на етикетці пишуть "з чорною смородиною", то там має бути пюре смородини. Обираю європейські сири через їх якість, рецептуру та умови виготовлення й визрівання сиру. Для мене дуже важливі ці моменти, - розповідає Лілія, - Раз на декілька тижнів в'ялю невеликі порції ягід. Не знайшла нормальної вишні у коньяку для цукерок, роблю сама".

Автор: Надано Лілією Милецькою
  Сир для цукерок обирає європейських виробників з Італії, Франції, Німеччини, Норвегії, Голландії
Сир для цукерок обирає європейських виробників з Італії, Франції, Німеччини, Норвегії, Голландії

Продає цукерки у соціальних мережах Facebook та Instagram в групах "Сыр В Шоколаде by Liliya Miletskaya". Кожний вівторок та п'ятницю надсилає замовлення по Україні. У Києві можна забрати цукерки на метро Хрещатик чи замовити доставку кур'єром.

"Мені більше подобається Інстаграм, вкладаю більше зусиль туди. Тому, мабуть, цей інструмент і працює краще, - ділиться Лілія, - У минулому році брала участь у фестивалях. Зараз вагаюсь. Хочеться зробити гарну вітрину, треба ставити холодильник. Але це додаткові витрати. Та й усе треба тягнути на собі на захід, або когось наймати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенка розповіла, як заробляє на старих джинсах

У місяць купують декілька тисяч цукерок. Клієнти можуть самостійно обрати смаки у коробку із 9, 16, 24, 35 цукерок. Вартість за коробку з 9 цукерками – 250 гривень. Цукерки зберігають у холодильнику до 2 місяців. Нові солодощі Ліля робить щотижня, щоб клієнти отримали свіжі цукерки.

Автор: Надано Лілією Милецькою
  Вартість коробки з 9 цукерками - 250 грн
Вартість коробки з 9 цукерками - 250 грн

"Шаленою популярністю користується нова цукерка з рожевого шоколаду. Є вже фанати, які просять зібрати коробку тільки з цим смаком. А дехто замовляє просто скуштувати щось нове. Шоколад має яскравий ягідний смак. Його роблять із бобів Ruby, що зовсім недавно вивели вчені", - розповідає Лілія.

Лілія зараз проводить онлайн курси для усіх охочих навчитись робити цукерки вдома та веде кулінарний блог. За 100 доларів можна отримати текстовий майстер-клас з декілька рецептами. Онлайн майстер-клас з текстовим документом коштує 150 доларів. На ньому Лілія у реальному часі готує цукерки та потім місяць додатково консультує. Поки що навчання пройшли 15 людей з України, Росії, Італії, Швейцарії, Італії.

Автор: Надано Лілією Милецькою
  Лілія поки сама займається справою, робить цукерки вдома
Лілія поки сама займається справою, робить цукерки вдома

"Як у кожній професії, є свої нюанси, що краще знати не з власних помилок, а із досвіду інших. У своїх майстер-класах розповідаю про те, як обрати шоколад та сири, яке треба обладнання, ділюсь рецептами та формулами приготування цукерок, - ділиться Лілія, - У майбутньому хотіла б створити свій бутік шоколаду та збільшити обсяги виробництва й продажу цукерок".

Киянка Лілія Милецька за освітою інженер технолог громадського харчування. Близько 15 років працювала у ресторанній сфері. Свою справу розпочала у 2017 році. Для цього пройшла курси шоколатьє.

Для випікання тортів та десертів потрібна професійна техніка та досвід у створенні десертів. Для роботи знадобиться пічка, холодильники, міксери, посуд та різні аксесуари. Загалом, потрібно близько 50 тисяч гривень на обладнання. Обладнати можна кухню орендованої квартири. Перших клієнтів можна знайти зі свого оточення серед друзів та колег по роботі.

Зараз ви читаєте новину «Дончанка розповіла, як створює цукерки з сиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути