пʼятниця, 23 березня 2018 00:17

"Я не якір. Я - двигун" - переселенка гостро висловилася про відібране право голосувати

  Переселенка Тетяна Дурнєва. Фото: YouTube
Переселенка Тетяна Дурнєва. Фото: YouTube

Чим довше буде тривати війна, тим менше треба покладати надій на повернення переселенців у покинуті домівки.

"Мрію, щоб українська влада не перекладала свої обов'язки на людей, які вимушені були самостійно захищатися, а потім рятуватися від агресора і зараз "тримала Донбас в Україні, а не кидала його напризволяще, дискримінуючи переселенців і показово забувши про людей в окупації", - пише в блозі сайту НВ виконавчий директор ГО "Громадський Холдинг "Група впливу" Тетяна Дурнєва.

Я хочу відчувати себе громадянкою, а не якорем

В 2015-му президент назвав переселенців "українським якорем Донбасу" в контексті того, що вони будуть голосувати на місцевих виборах на Донбасі. Тепер це повторилось знов.

Під час прес-конференції "Виклики-2018" Петро Порошенко сказав, що внутрішньо переміщені особи "мають повернутися у звільнений Донбас і бути там якорем, який тримає Донбас в Україні".

"Хочу відчувати себе громадянкою, а не якорем. Громадянкою з повним набором прав. В тому числі й з правом обирати. Тому що ми найбільше відчуваємо цінність свого голосу тоді, коли змушені мовчати", - додає Тетяна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці захищають своє виборче право

Через чотири роки після початку конфлікту на Донбасі, переселенці як і раніше не мають повноти виборчого права. Про це пише у своєму блогу Оксана Чепіжко, виконавчий директор "Асоціації захисту банків".

Зараз ви читаєте новину «"Я не якір. Я - двигун" - переселенка гостро висловилася про відібране право голосувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1865
Голосування Чи прийнятні умови кредитування для переселенців у 20% річних?
  • Так, за новими умовами зможу взяти кредит
  • Так, але доведеться у всьому собі відмовити
  • З такими умовами є ризик влізти в борги
  • Ні, бо не має стабільного доходу
  • Не братиму кредит через великий відсоток
Переглянути