Ексклюзиви
пʼятниця, 14 червня 2019 10:46

Влада США дала 2 роки для розриву з Huawei

Влада США дала 2 роки для розриву з Huawei
Представники Білого дому повідомили Конгресу США про відстрочку деяких санкцій проти Huawei до двох років. Фото: з відкритих джерел

Представники Білого дому повідомили Конгресу США про відстрочку деяких санкцій проти Huawei до 2-х років.

"Конгрес ясно дав зрозуміти важливість виконання закону протягом 2-х років, і ми це зробимо", — сказав в.о. директора Управління з керування і бюджету Білого дому Расс Воут.

Минулого тижня заявили, що потрібно більше часу для введення рішення, яке вимагає, щоб незалежні постачальники і підрядники обмежували свої покупки і використання обладнання Huawei. Але Білий дім змінив курс після "недавніх розмов із Конгресом", — розповів Расс Воут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один клік - і медик у дорозі: в Україні запустили додаток екстреної допомоги

"Із огляду того, як ми просуваємося до дотримання встановлених термінів без подальших затримок, будемо працювати з Конгресом для вирішення будь-яких непередбачених питань, які виникають", — сказав Воут.

Заборона є частиною багатопланової боротьби США з Huawei Technologies Co Ltd., найбільшим у світі виробником обладнання для телекомунікаційних мереж. Його Вашингтон звинувачує в шпигунстві та крадіжці інтелектуальної власності.

Компанія Huawei неодноразово заперечувала, що її контролює китайський уряд, військові чи розвідувальні служби. Компания подала позов до суду проти уряду США, повідомили на reuters.com.

Виробники чіпів Intel Corp., Qualcomm Inc., Xilinx Inc. і Broadcom Inc. відмовились від співпраці з Huawei. У списку неохочих мати справу з китайською компанією і Google. Виробники мікросхем сказали, що не поставлятимуть чіпи для Huawei та зважатимуть на рішення влади США.

Зараз ви читаєте новину «Влада США дала 2 роки для розриву з Huawei». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути