пʼятниця, 11 жовтня 2019 11:45

Український стартап Grammarly залучив $90 млн інвестицій

Український стартап Grammarly залучив $90 млн інвестицій
Український стартап залучив $90 млн . Фото: grammarly.com

Заснована українцями IT-компанія Grammarly залучила $90 млн у новому інвестиційному раунді. Оцінка компанії перевищила $1 млрд

Виконавчий директор Grammarly Бред Гувер повідомив, що компанія стала єдинорогом - її оцінка перевищила $1 млрд. Сумарно вона залучила $200 млн інвестицій, йдеться в прес-релізі компанії.

Grammarly створює онлайн-сервіс на основі штучного інтелекту для допомоги у написанні текстів англійською мовою.

2009-го стартап заснували у Києві українці Максим Литвин, Олексій Шевченко та Дмитро Лідер. 2011-го вона стала прибутковою. З моменту першого раунду інвестицій у травні 2017-го Grammarly збільшила кількість користувачів понад втричі - до 20 млн осіб. Офіси Grammarly знаходяться в Києві, Сан-Франциско, Нью-Йорку та Ванкувері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На найбільшому конкурсі екотехнологій змагатимуться 2 українські стартапи

Найближчоим майбутнім планують розширити офіс у Києві на додаткові 1,3 тис. кв. м, на яких зможуть розміститися ще 130 осіб.

"За два останні роки наша команда збільшилася понад вдвічі, і ми вже будуємо новий офісний простір у Києві, щоб підтримати подальше зростання", - розповів співзасновник Grammarly Дмитро Лідер.

Grammarly використовуватиме залучені інвестиції, щоб поширити охоплення свого продукту і зробити його доступним всюди, де може відбуватися письмова комунікація англійською мовою.

Компанія продовжує роботу над ускладнення мовного аспекту програми. Зокрема над розвитком нещодавно запущеного детектора тону - для того, щоб надавати користувачам практичні рекомендації щодо його адаптації.

Компанія Spacebit хоче здійснити посадку на супутник Землі в липні 2021-го.

Про підготовку до місії оголосили заснований українцем Павлом Танасюком стартап Spacebit та американська компанія Astrobotic.

Зараз ви читаєте новину «Український стартап Grammarly залучив $90 млн інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути