неділя, 25 червня 2017 07:25

Презентували перший у світі 77-дюймовий гнучкий екран

Презентували перший у світі 77-дюймовий гнучкий екран
Такі супер-гнучкі екрани можна використовувати у вигляді цифрових табло, вітрин, "розумних" столів Фото: techtoday.in.ua

Компанія LG Display представила перший в світі 77-дюймовий гнучкий і прозорий OLED-дисплей.

Про це повідомляють gagadget.com

Над створенням цієї унікальної гнучкої панелі у компанії LG працювали майже 5 років. Розробники розповідають, що спочатку планували- 60-дюймовий прозорий OLED-дисплей. Та результат перевершив їхні очікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший у світі монітор з 8-К дисплеєм з'явився у продажу

Інноваційний екран має висоту 170 см. Він на 40% прозорий і має радіус вигину 80 мм. Тобто, його можна згорнути так щільно, що радіус буде становити всього лиш - 80 мм. І це ніяк не погіршить його функціонування.

Розробники кажуть, що ці дисплеї не призначені для простих людей. Їх не встановиш вдома. Такі супер-гнучкі екрани можна використовувати у вигляді цифрових табло, вітрин, "розумних" столів. Також вони стануть у нагоді - в рішеннях з доповненою реальністю, які часто встановлюють у публічних місцях: музеях і океанаріум.

На виставці CES 2017 у Лас-Вегасі південнокорейська компанія LG представила супертелевізор з напівпрозорим дисплеєм. Новація стала можливою завдяки створенню OLED-панелей за технологією LG's forté. Вона дозволяє зробити такі панелі прозорішими, ніж звичайні LED і LCD. Домогтися 100 відсоткової прозорості не вдалося, однак ефект практично ідентичний. Діагональ телевізору - 55 дюймів. Він тонший за останній iPhone.

Зараз ви читаєте новину «Презентували перший у світі 77-дюймовий гнучкий екран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути