понеділок, 01 липня 2013 13:48

На параді наречених у Рівному дівчата танцювали просто неба і каталися на байках
26

Фото: Фото: Олена Власова

В останній день червня у центрі Рівного пройшов третій щорічний Парад наречених. Участь у ньому могли взяти всі молоді жінки і дівчата, які мають весільну сукню. Заради проведення свята на годину перекрили центр міста, щоб дівчата у білих сукнях могли спуститися вулицею Соборною до Театральної площі, де на них вже чекала червона доріжка.

На участь у недільному параді зголосилося 70 рівнянок – більшість із них уже заміжні. Щоб підготуватися до шоу їм довелося прокидатися о 6-тій ранку. Організатори розвезли їх по салонах краси, щоб майстри встигли зробити усім зачіски та макіяж.

"Щоб навести марафет майже дві години пішло. У мене авангардна зачіска, бо я люблю похуліганити. Перукар підібрала образ якраз такий, як я хотіла, - каже яскраво-руда Діана Логай. – Тут у всіх дуже хороші стилісти – двох однакових зачісок я не бачила".

О 17.30 дівчата вишикуються парами, щоб іти до драматичного театру. Організатор параду Ірина Філатова просить їх взятися за руки.

"Ми вже одинадцять годин на ногах. Обидві на високих шпильках – ноги гудуть, але ми тримаємося, - кажуть подруги Анастасія Якобчук та Оксана Прокопчук, які очолюють ходу. – Хочеться знову пригадати те відчуття свята – як воно було, коли йшли під вінець. Парад – це класна ідея, чому б не зробити життя веселіше? Оксана бере участь у Параді наречених вже вдруге. Хочемо усім показати, що заміжжя – це добре".

"А я просто прийшла на парад. Мій шлюб так і не відбувся, але я не шкодую - все робиться на краще", - знизує плечима вродлива білявка.

З десяток дівчат у пишних сукнях до Театральної площі підвозять байкери. Вони обережно підсаджують наречених, щоб ті не замастили свої наряди. Решті доводиться іти пішки, однак глядачі не дають їм сумувати – уздовж тротуару зібралося кілька сотень рівнян, які знімають ходу на фотокамери і вигукують компліменти. Позаду колони наречених ідуть їхні чоловіки з дітьми, батьки та друзі.

На площі біля театру учасниці зупиняються. Деякі одягають на ноги мереживні підв'язки – наприкінці свята вони кидатимуть їх у повітря. Інші заліплюють пальці лейкопластирем або перевзуваються у більш зручне взуття.

Шоу триває більше двох годин. За цей час дівчата кілька разів демонструють перед глядачами та журі свої сукні та зачіски. У перервах між дефіле публіку розважають показом моделей від дизайнера Зої Романової, музикою та танцями. Наречені спочатку танцюють на килимі самі, а потім запрошують чоловіків. Попри раннє пробудження, фотосесії, ходу вулицею та довге стояння на сонці учасниці не скаржаться, а усміхаються.

"Усі тримаються чудово, не вередують – це добре, - каже організатор параду Ірина Філатова. – Торік дівчат було трохи менше. Із кожною учасницею ретельно попрацювали перукарі та візажисти. Шоу має бути яскравим і нести позитивні емоції – так все і вийшло. У такий спосіб ми популяризуємо сімейні цінності та важливість родини у житті кожного з нас".

"Королевою квіткового раю" обирають 21-річну рівнянку Ірину Ляшок. Молода жінка уже має 1,7-річного сина Артема.

"Я така рада, що вже навіть не відчуваю, чи ноги болять, - сміється переможниця. – Якщо чесно, абсолютно не очікувала на перемогу – всі дівчата дуже особливі. Тим більше, що я взагалі зареєструвалася у найостанніший день кастингу, всього шість днів тому. Мій чоловік Мілан залишився вдома із синочком, а групою підтримки прийшла моя мама Людмила. Сукня провисіла у шафі два роки – я не хотіла її нікому дарувати чи продавати, бо вона для мене надто особлива. У шлюбі – однозначно щаслива, чого і всім бажаю!"

Наступного року Парад наречених планують провести уже в етнічному стилі.

Зараз ви читаєте новину «На параді наречених у Рівному дівчата танцювали просто неба і каталися на байках ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути