вівторок, 25 грудня 2018 07:25

Гармати, бронемашини і ракети - яку новітню зброю виробили в Україні

З початку року до Збройних Сил поставили понад 650 зразків озброєння і військової техніки. Зокрема, бойові машини піхоти, автомобільну техніку, артилерійські системи, автоматичні гармати, радіотехнічні засоби, безпілотні авіаційні комплекси, засоби зв'язку. Торік - 21 зразок озброєння та військової техніки.

"За 4 роки війни в Україні покращилося виробництво військової техніки. Більше 50 відсотків державного оборонного замовлення виконують приватні чи частково приватні компанії. Багато техніки не тільки йде на передову, а й на експорт, - говорить Gazeta.ua керівник проекту LimpidArmor Михайло Гречухін. - У нас якісно закритий сектор безпілотників. Багато приватних компаній почали виробляти техніку не як волонтерські майстерні, а як промислові підприємства. Налагодили виробництво безпілотника для ведення розвідки "Лелека 100". Він стійкий до погоди, працює у різний час доби. Передає інформацію у режимі реального часу".

Почали випробовувати самохідну гармату "Богдан". Її розробили на основі танку "Оплот". Може вражати цілі на відстані до 50 км.

Автор: 24tv.ua
  Самохідна установка "Богдана"
Самохідна установка "Богдана"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська армія стала однією з найпотужніших у Європі

"В країні розвивається виробництво бронетехніки. Не всі експонати йдуть на передову. Більшість новинок експортують. Це свідчить про якість техніки", -додає Гречухін.

Восени на виставці зброя і безпека презентували 8-му модернізацію бронемашини "Варта". Вперше публіці показали броньовану машину "Новатор" з протитанковим ракетним комплексом "Стугна". Радіус ураження - до 5 км. Техніка вже пройшла випробування у Національній гвардії та Міністерстві оборони. Підприємства отримали замовлення на серійне виробництво техніки.

Цього року вели розробку і випробування нових видів озброєння: ракетних систем "Нептун" і "Вільха". Перша може вражати наземні і морські цілі на дальності 300 км. Нею озброять ракетні катери. Система залпового вогню"Вільха" вражає цілі на відстані до 120 км. Один залп - 12 високоточних влучень - до кількох метрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Точність і надійність: розповіли цікаві подробиці про нову грізну зброю України

""Нептун" проходить етап випробування. Не з'явиться найближчі два роки. "Вільху" прийняли на озброєння. У конструкторському бюро "Луч" готують серійне виробництво. Армія отримає ракетний комплекс у наступному році, - розповідає Gazeta.ua директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець,

Українська армія повернула на бойове чергування 6 типів зенітних ракетних комплексів, визнаних раніше "застарілими". Це три ЗРК малої дальності - самохідні "Куб" (2К12) і "Тор" (9К330) і С-125. Два середньої дальності – С-300П і мобільна універсальна система протиракетної і протилітакової оборониЗ-300В1 і "далекобійну" С-200В.

Зараз ви читаєте новину «Гармати, бронемашини і ракети - яку новітню зброю виробили в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути