пʼятниця, 21 грудня 2012 16:59

Друїди зустрічали в Стоунхенджі свій кінець світу
15

Фото: Фото: Reuters

У британському Стоунхенджі (найдавнішому зі збережених в Європі храмів Сонця) послідовники давньої язичницької релігії друїдів, сьогодні зустрічали зимове сонцестояння.

Об 11 годині 12 хвилин за Грінвічем (13:12 за київським часом) сонячний промінь пройшов між двома кам'яними стовпами Стоунхенджа. В залежності від того, якою була сила світла і його розподіл, друїди зробили прогноз про те, яким буде світ у 2013 році.

Сьогоднішня зустріч зимового сонцестояння відзначена ще однією важливою обставиною - активісти руху "New Age" ("Релігія Нового часу") оголосили про настання кінця світу, який, на їхню думку, може відбутися саме в той момент, коли сонячний промінь пройде між каменями Стоунхенджа. Такий висновок зроблено ними на тій підставі, що 21 грудня 2012 року завершується стародавній календар майя.

Тільки за письмовими джерелами відомо про 160 пророкувань кінця світу. 21 грудня 2012 як останній день сучасного світу "встановив" відомий активіст руху "New Age" Хосе Аргуельес. У 1987 році він представив свої розрахунки, пов'язані з календарем майя, і вперше назвав цю дату. У своїх висновках Аргуельес грунтувався на тому, що на цю дату припадає фінальний день 13 і останнього бактуна травневого календаря.

Все це змусило світові наукові кола впритул зайнятися, хоча і з великим запізненням, пророцтвами про 21 грудня. Так, відомий фахівець в галузі календарів майя професор Університету штату Техас Девід Стюарт повідомив нещодавно про виявлений в Гватемалі в одному з покинутих храмів більш давній та повний календар майя, ніж той, з яким працював Аргуельес.

"Людству немає про що турбуватися у зв'язку з 21 грудня 2012 року - майя продовжували відлік "нормального часу" і після цієї дати, - заявив він. - Взагалі, час у майя спрямовано в майбутнє і фактично не має кінця".

Зараз ви читаєте новину «Друїди зустрічали в Стоунхенджі свій кінець світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути