пʼятниця, 22 червня 2012 10:39

Язичники всю ніч танцювали довкола Стоунхенджу, проводжаючи найдовший день
13

Язичники танцювали та палили вогнища
Люди молилися і вітали сонце
Дехто грав на традиційних інструментах
Туристи не брали участі у заходах

Вчора, 21 червня, весь світ святкував День літнього сонцестояння. На язичницький фестиваль, який в цей час проходить біля каменів Стоунхенджа, стародавньої мегалітичної споруди, призначення якого вчені в повній мірі не можуть з'ясувати досі, з'їхалися тисячі людей.

Язичники завжди надавали особливого містичного значення дням сонцестояння. Жерці кельтських народів, друїди, вірили, що в день літнього сонцестояння бог-сонце запліднював землю-матір, а сама дія відбувалася в центрі кам'яного кола Стоунхенджа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Язичники півгодини поклонялися своїм богам

Деякі вчені впевнені, що для стародавнього населення Британії ця кам'яна споруда слугувала своєрідним календарем, за допомогою якого люди спостерігали за зміною пір року.

Друїди і інші люди, які цінують своє язичницьке коріння, отримали дозвіл святкувати день літнього сонцестояння в Стоунхенджі тільки близько десяти років тому, до цього наближатися до каменів ближче, ніж на чотири милі, було не можна через часті бійки шанувальників давніх обрядів з поліцією.

В минулому році на захід зібралася рекордна кількість відвідувачів - 36,5 тисяч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Язичники відсвяткували Івана Купала

Цього року погода виявилася дощовою, але дощ не завадив "новим язичникам" грати на барабанах, танцювати, співати і молитися. Звичайні ж туристи, не брали участь в "язичницьких танцях", просто пили пиво, фотографувалися і жартували.

"Тут все дуже привітні і доброзичливі. Не знаю: може, алкоголь так діє або наркотики, але всі справді дуже доброзичливі ", - заявила одна з туристок.

Зараз ви читаєте новину «Язичники всю ніч танцювали довкола Стоунхенджу, проводжаючи найдовший день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути