пʼятниця, 21 грудня 2012 01:15

Найбільше апокаліпсису бояться одинокі

Найбільше апокаліпсису бояться одинокі

Вже півроку поспіль у засобах масової інформації точаться дискусії про кінець світу за календарем Майя. Він має наступити сьогодні. Є багато варіантів кінця світу. Найпоширеніший це затухання сонця та постійні катаклізми.

За даними  опитування Київського міжнародного інституту соціології, 74% киян однозначно не вірять у можливість настання кінця світу, 18% - скоріше не вірять. Водночас лише 2% однозначно вірять у те, що здійсниться "пророцтво майя", і 3% - швидше вірять, ніж ні. Ще 3% утрималися від відповіді на це питання.

"Люди, які бояться кінця світу, мають підвищений рівень тривоги, - каже столичний психолог Валерія Цихоня. -  Вони відчувають, що є процеси від них незалежні. Щоб мінімізувати вплив цих процесів, закуповують запаси їжі та необхідні речі на випадок непередбачуваних ситуацій. Дехто навіть замовляє місце у спеціальних бункерах".

Потреба усвідомити  сенс буття є у кожної людини, факт апокаліпсису є приводом до цього.

"Кінець світу  це як певна межа, до якої треба бути готовим морально. Наприклад, закінчити всі свої справи, втілити задуми. Або ж навпаки, почекати із серйозними справами. Якщо апокаліпсис пройде нормально, то можна їх починати. Реальне усвідомлення кінечності життя  є корисним для людей, адже вони задумаються про своє буття, місце у світі. Декого даний інформаційний привід поставив перед таким фактом".

Особливо побоюються апокаліпсису самотні люди.

"Десь підсвідомо такі розуміють, що вони дійсно самотніми. Це у будні можна загубитися у місті серед натовпу, в свята зустрітися із друзями. А коли доведеться помирати, то друзів поряд не буде. Всі будуть зі своїми сім'ями. Одинока ж людина залишиться одна, нікому не потрібна".

Зараз ви читаєте новину «Найбільше апокаліпсису бояться одинокі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути