Ексклюзиви
вівторок, 20 червня 2017 14:35

Як правильно мити велосипед - розповів власник веломийки

Як правильно мити велосипед - розповів власник веломийки
Бруд з велосипеда треба не змивати, а здувати при невеликому тиску — власник веломийки / Фото: Юнибайк

В Україні стає дедалі популярнішим бізнес на веломийках. Комплексне миття велосипеда коштує 45-100 грн. Такими послугами часто користуються власники дорогих велосипедів. Про це Gazeta.ua розповів директор веломийки Олексій Калініченко.

"Ніколи не понесуть дорогий ровер на звичайну мийку. Там неправильно очищують трансмісію. Для цього треба компресор. Чистимо лише повітрям, ніякої води. Потім бруд змивають вручну без тиску", - пояснює він.

Бруд з велосипеда треба не змивати, а здувати при невеликому тиску. Ідея заснувати веломийку виникла, коли працював автомеханіком.

"Мити велосипеди возять на автомийки. Після цього вони швидко псуються і ржавіють. Коли відкрив веломийку, попит пішов шалений", – каже Калініченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві працюватимуть безкоштовний велопрокат і велошкола

"Мити" велосипеди найкраще за допомогою комресора. Після велопрогулянки слід щоразу протирати раму вологою ганчіркою. Та в жодному разі не заливати механізми водою.

В Україні стають популярними сервіси велодоставки. Пакунки приймають вагою до 6 кг. За день велокур'єр проїжджає 80-100 км. Найпростіша доставка коштує 30 грн. Найважче доставляти їжу. Треба довезти теплою і в товарному вигляді.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно мити велосипед - розповів власник веломийки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути