четвер, 05 травня 2016 18:35

Велокур'єри заробляють до 220 грн на день

Велокур'єри заробляють до 220 грн на день
vk.com

В Україні стають популярними сервіси велодоставки. До великих обласних центрів - Одеси, Львова, Дніпропетровська та столиці долучаються й невеликі міста. Переваги кур'єрів на велосипеді - це швидкість і ціна. Про це Gazeta.ua розповів організатор велодоставки у Кривому Розі Максим Малик.

"Спочатку хотів, щоб замовлення розвозили місцеві велосипедисти. Так справа не пішла, тож вирішив сам сісти на ровер і стати кур'єром. Проте з кожним роком з'являється все більше велосипедистів. З одного боку - бізнес, з іншого - популяризація здорового способу життя", – каже Малик.

Пакунки для велодоставки приймають вагою до 6 кг. За день велокур'єр проїжджає 80-100 км.

"Коли формували ціни, відштовхувалися від районів міста. В межах одного району доставка коштує 25 грн. В сусідній район – 35 грн, через район – 45. Найважче замовлення отримали від компанії-зернотрейдера. Просили поїхати в одне з навколишніх сіл, набрати там кілька кілограмів зерна для проби і відправити його поштою. В один бік кур'єрові довелося крутити педалі 48 кілометрів. Дорога туди й назад зайняла 4,5 години", – пригадує керівник велодоставки.

Щоб заробити 200-220 грн на день, кур'єрові на ровері треба виконати 12 замовлень. Замовляють купити щось у магазині, передати документи чи замовлення з інтернет-магазинів.

"Багато хто думає, що це дуже простий підробіток. Велокур'єрами стають студенти, але згодом покидають справу. Цим треба займатися постійно. Якщо раз відмовиш чи полінуєшся, вдруге можуть не покликати", – говорить велокур'єр зі Львова Юрій Ольшаніков.

За словами Юрія, найпростіша доставка коштує 30 грн. Найважче доставляти їжу. Треба довезти теплою і в товарному вигляді.

Читайте також: Скільки коштує оренда велосипеда в різних містах

Раніше повідомлялося, що в середньому дорога на роботу в українців займає годину.

Зараз ви читаєте новину «Велокур'єри заробляють до 220 грн на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути