середа, 17 лютого 2010 20:53

Робота за вільним графіком корисніша для здоров"я - учені

Робота за вільним графіком корисніша для здоров"я - учені

Група вчених з Кокранівської бібліотеки (Cochrane Library), основна частина якої знаходиться у Великій Британії, з"ясувала, що робота за вільним графіком дозволяє людям зберегти краще фізичне і психологічне здоров"я.

Учені з"ясували, що у людей, які можуть контролювати свій робочий час, кращий кров"яний тиск і частота серцевих скорочень.

У процесі роботи були проаналізовані результати 10 досліджень більш ніж 16 тис. осіб.

З 2009 року батьки з дітьми до 16 років мають право просити у працедавців гнучкий графік роботи. До квітня 2009 року тільки батьки дітей молодше 6 років або дітей-інвалідів мали на це право. Тепер же близько 10 млн батьків у Великій Британії мають на це право.

Багато жінок, які мають дітей, вважають, що життя вдалося, якщо вони знайшли роботу, що не вимагає присутності в офісі.

У цьому випадку вони можуть так організувати свій графік, щоб зайнятися дитиною практично у будь-який час, коли це необхідно.

З іншого боку, гнучкий графік може завантажити людину роботою на весь 24-годинний день. Це дійсно важко для самої працюючої матері, але все одно зручніше, ніж відправитися на весь робочий день в офіс. Для таких жінок вже організовуються спеціальні профільні портали і онлайн-журнали, що допомагають їм в роботі.

Абревіатура, що означає матерів, які працюють з будинку: WAHM (Work-at-home-mum). І, як відмітила Аманда Остін (Amanda Austen), автор ВВС Money Programme, все більше жінок шукають роботу, яка дозволить їм бути поряд з дітьми, і тому починають власний бізнес. Число таких WAHM з 2000 року виросло на 20%.

Вокруг Света

Зараз ви читаєте новину «Робота за вільним графіком корисніша для здоров"я - учені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути