Ексклюзиви
понеділок, 17 липня 2017 07:25

З'явився автомат, який дарує призи за пластикові пляшки

З'явився автомат, який дарує призи за пластикові пляшки
За пластикову пляшку можна отримати календарик, магнітик або іграшкову машинку Фото: segodnya.ua

Перший в Україні автомат, у який потрібно викидати сміття з пластику за подарунки, встановили у Харкові. Так розробники ноу-хау хочуть привернути увагу місцевих до сортування відходів. Впевнені: спеціальних контейнерів, які розставили по всьому місту, для цього замало. Вони не спонукають людей до грамотного поводження зі сміттям.

На думку розробників, у країні потрібно не тільки карати за неправильний викид сміття, а й заохочувати, якщо людина правильно сортує відходи, пише Сегодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені відкрили раніше невідомий стан людини

Автомат працює за принципом: "Закинь пляшку – забери сувенір". Поки що призи розраховані тільки на дітей. Так, можна отримати: календарик, магніт або машинку. Якщо проект стане популярним серед місцевих, то з автоматів почнуть випадати бонусні картки. На кожній буде вказана сума балів, якітпотім можна обміняти на "дорослий" подарунок в спеціальному інтернет-магазині. Його розробкою вже займаються.

Поки що автомат працює в тестовому режимі. Розробники слідкують за реакцією людей і паралельно займаються патентуванням свого винаходу. Якщо ідея приживеться, невдовзі такі з'являться по всій Україні.

Лікарі винайшли три способи, що допоможуть людям, які працюють в офісах, уникнути професійних хвороб: більше ходити, приділяти час фізичним вправам, правильно харчуватися.

Зараз ви читаєте новину «З'явився автомат, який дарує призи за пластикові пляшки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути