вівторок, 19 серпня 2008 08:51

Знайдено ще одну причину зайвої ваги

Знайдено ще одну причину зайвої ваги

Численні дослідження намагаються визначити, чому люди набирають зайву вагу. Можливих причин було знайдено немало, а недавно учені виявили ще одну - це погана погода.

Шотландські учені з"ясували - похмура погода призводить до того, що люди набирають зайві кілограми. Це відбувається, оскільки в похмуру погоду організм не отримує достатної кількості вітаміну D.

Природним джерелом вітаміну D є сонячне світло. Коли в організмі його не вистачає, зменшується вироблення гормону лептину, який сигналізує мозку про насичення. В результаті людина об"їдається і набирає вагу.

Також дослідження показало, що повним людям підшкірний жир заважає отримувати вітамін D від сонячного світла. Вітамін поглинається жиром і залишається в ньому, не потрапляючи в кров.

Учені радять їсти більше їжі, багатої вітаміном D, наприклад, яйця або жирну рибу. У похмуру погоду така їжа відшкодує вам брак сонячного світла, повідомляє Newsland

Зараз ви читаєте новину «Знайдено ще одну причину зайвої ваги ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути