понеділок, 28 липня 2008 09:31

Знайдені ліки від хронічної втоми

Синдром хронічний втоми - потенційно тривала хвороба, що викликає значні проблеми здоров"я і фізичну недієздатність. В світі кожна сота людина страждає від цього розладу, який не піддається ніякому лікуванню і досі невідомі причини його виникнення.

Британські лікарі Оксфордського Університету заявляють, що ефективним, простим і не медикаментозним способом позбавлення від надмірної втоми може стати пізнавальна працетерапія. Ця методика включає активні фізичні і розумові заняття, націлена на психологічний вплив на людину і культивування позитивного настрою в житті, передає NEWSLAND.

Фахівці перевірили працетерапію на більше тисячі пацієнтах з хронічною втомою. Людям приписали щоденні фізичні вправи і зайнятість будь-яким видом фізичної або розумової діяльності: починаючи від садівництва і автомеханіки до малювання і вивчення нових мов. Учасники займалися із спеціально підготовленими інструкторами, проте, за словами експертів, особливість працетерапії в тому, що будь-яка людина може самостійнозмінити звичний спосіб життя і в будь-якому віці захопитися незнайомою справою або хобі.

Було доведено, що працетерапія в більшості випадків позбавила людей від підвищеної стомлюваності, депресії, денної сонливості, дисфункції імунної системи, болю в м"язах, гіпоксії і погіршення навиків уваги.

Зараз ви читаєте новину «Знайдені ліки від хронічної втоми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути