Ексклюзиви
субота, 13 січня 2024 23:25

Здатні обігнати чемпіона світу з бігу: вісім фактів про кішок, які здивують

Здатні обігнати чемпіона світу з бігу: вісім фактів про кішок, які здивують
Факти про кішок, які здивують Фото: koshka.top

У кожному другому або третьому будинку живе якийсь улюбленець. Наприклад, кішка чи собака.

Здається, їх власники знають про своїх тварин усе. Але далеко не всі знають про них маловідомі факти, пише adme.media.

Поговоримо про кішок

Кішки не відчувають солодкого – у них немає відповідних смакових рецепторів. Автор одного дослідження Джозеф Бранд розповів, що якщо ваша кішка їсть торт чи морозиво, вона просто хоче жир, а не цукор.

Дослідники виявили, що домашні кішки та тигри на 95,6 % генетично подібні. У них також багато спільного у поведінці, наприклад, маркування запахом та сечею, вистежування здобичі та напад.

Кішки досить швидкі тварини. Особливо це видно, коли дивишся, як кошенята гасають по хаті в пориві веселощів. Але насправді кішки бігають так швидко, що вони могли б легко перемогти у бігу на 200 метрів 11-кратного чемпіона світу легкоатлета Усейна Болта. Ці муркотливі пухнастики можуть розвивати швидкість до 48 км/год. Нагадаємо, Усейн Болт може бігати зі швидкістю 44,7 км/год.

Приблизно 1% з усіх кішок страждає на астму. Її викликає тютюновий дим, пил від наповнювача для котячого туалету, пари побутових розчинів, що чистять і аерозолів, пилок дерев, бур'яни і трава, пліснява і грибок, пилові кліщі, дим від камінів і свічок. До речі, кішки, які проводять більшу частину або весь свій час на відкритому повітрі, схильніші до астми, ніж домашні кішки. Тому що вони регулярно піддаються впливу значно більшої кількості потенційних алергенів.

У кішок чудовий зір вдалину, але об'єкти поблизу можуть бути для них розмитими. Тому, коли ви граєте зі своєю кішкою, краще тримати іграшки подалі, щоб вона могла бачити "здобич", - каже фахівець із поведінки тварин Джулія Посланс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грайливі та щирі: домашні тварини, які милують своєю безпосередністю

Більшість людей думають, що муркотіння - це ознака щастя, воно також може виникати під час сильного стресу чи хвороби, а також коли голодні. Кішки також можуть надмірно муркотіти під час пологів. На жаль, вчені досі точно не впевнені, що змушує кішку муркотіти.

Кішки не вміють жувати. Вони просто рвуть та ковтають їжу. До речі, хоча щелепа кішки відкривається досить широко вгору і вниз, вона не може рухатися з боку на бік.

Якщо ви ділите свій будинок з кішкою, ви навчилися інтерпретувати деякі вирази її морди як задоволення, подив чи роздратування. Більшість власників кішок знайомі з примруженими очима та повільним морганням, які вказують на те, що кішка щаслива. Хоча що це означає, коли кішка вам підморгує? Зіниці кішок також можуть багато сказати про їхній настрій.

Великі розширені зіниці показують, що ваша кішка насторожена і уважно стежить за своїм оточенням. Це фізична реакція на якусь стимуляцію: зіниці розширюються, пропускаючи в очі більше світла, що допомагає очам краще бачити, а мозку швидше обробляти інформацію. І у кішок, і у людей зіниці розширюються при яскравому світлі, а також у відповідь на хімічні зміни в організмі, такі як страх чи збудження.

Зараз ви читаєте новину «Здатні обігнати чемпіона світу з бігу: вісім фактів про кішок, які здивують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути