четвер, 15 листопада 2018 14:25

Чекали 7 років: у лісовому господарстві з'явилося поповнення

Чекали 7 років: у лісовому господарстві з'явилося поповнення
У Сторожинецькому лісовому господарству народилися двоє зубрів. Фото: nikatv.ru

На Чернівеччині у Сторожинецькому лісовому господарству народилися 2 маленьких зубрів. На поповнення місцеві фахівці чекали 7 років.

Щоб збільшити популяцію тварин, тут побудували вольєр, облаштували територію та годівниці. Дорослих зубрів закуповували і перевозили з Вінницької області, передає segodnya.ua.

Цьогоріч народилися хлопчик і дівчинка. Малюкам незабаром доведеться залишити батьків. Після цього, кажуть працівники лісового господарства, вони зможуть паруватися з дорослими зубрами, які вже живуть в лісництві.

"Була дуже обмежена популяція, не було приливу свіжої крові. Почалася генетична деградація, тварини народжувалися хворими, неповноцінними, часто помирали", - говорить головний мисливець Сергій Чистов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували перелік тварин України, які вже вимерли або на межі вимирання

На будівництво та облаштування вольєра площею 80 га лісники і місцеве управління екології витратили понад 1 млн грн. І ще 75 тис. грн заплатили за кожного привезеного зубра. Зараз у лісах Буковини живуть 25 зубрів, а в 90-х роках на території області їх було більше 200.

За вбивство лося встановили штраф у 130 тис. грн. Це найбільший штраф за нанесення шкоди рідкісним тваринам в Україні. Такий же доведеться заплатити за вбивство зубра і бурого ведмедя.

Зараз ви читаєте новину «Чекали 7 років: у лісовому господарстві з'явилося поповнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути