четвер, 24 листопада 2011 17:15

З новим датчиком пральна машина може "відправляти" смс про закінчення прання

З новим пристроєм користувачі зможуть отримувати від пральної машини повідомлення в Twitter про те, що прання закінчене, або сам будинок по електронній пошті "доповість" господареві про затоплений підвал.

Девід Карр (David Carr) і Джон Кестнер (John Kestner) з медіалабораторіі Массачусетського технологічного інституту (MIT Media Lab) створили апаратик Twine (що перекладається як мотузка, шпагат, мотузка, шнурок, нитка), за допомогою якого навіть непідготовлений користувач зможе підключити до Інтернету практично будь-яку річ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці створили ведмедика-робота для боротьби з хропінням

Побутова техніка, що виходить у Мережу, - не новина, як і розумні будинки, насичені датчиками руху, світла та звуку. Але, як правило, це спеціальні моделі від великих компаній, промислові або експериментальні набори, які розробляються і встановлюються тільки інженерами.

Джон, Девід і їхня компанія Supermechanical створили технологію, за допомогою якої можна самостійно з'єднувати з Мережею все, що заманеться. Для цього знадобиться пластмасовий квадратик зі сторонами 6,35 сантиметри - прилад Twine.

Twine містить модуль бездротового зв'язку Wi-Fi, вбудовані датчики (акселерометр і сенсор температури) та роз'єми для декількох зовнішніх датчиків. У ролі додаткової периферії поки виступають сенсор вологості та магнітний вимикач (він визначає відкриття дверей та інший рух), але пізніше список може бути розширений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Китаї художники створили 100-метрову споруду з десяти тисяч унітазів

Крім того, через роз'єм на "твайні" до нього можна підключити спеціальну плату зі своїм живленням, заземленням, цифровими і аналоговими входами. Через неї, в свою чергу, можна під'єднати до приладу ще більше число сенсорів, в тому числі саморобних.

Апаратик Twine уміє відправляти SMS, електронну пошту, репліки в Twitter, а також формувати запит HTTP, щоб передавати дані від сенсорів в який-небудь додаток користувача.

Зараз ви читаєте новину «З новим датчиком пральна машина може "відправляти" смс про закінчення прання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути