Ексклюзиви
вівторок, 01 листопада 2011 12:41

У Луцьку із сала створили 6-метровий м'яч та атомну станцію

У Луцьку із сала створили 6-метровий м'яч та атомну станцію

У Луцьку на фестивалі любителів сала створили футбольний м'яч із цього продукту. На нього використали майже 600 кілограмів сала. М'яч склали із 34 секцій, на кожну з яких пішло 17 кілограмів сала.

Сальний футбольний м'яч розмістили в центрі найбільшого луцького парку. Пластини сала двох кольорів (білосніжного і темного, натертого чорним перцем) шестеро дівчат зшивали товстими нитками півтори доби. У підсумку м'яч в обхваті вийшов майже шість з половиною метрів.

Відбою від охочих сфотографуватись на фоні незвичного атрибуту спорту не було.

Загалом організатори фестивалю взялись за створення м'яча, скориставшись наближенням чемпіонату "Євро-2012". Оригінальність ідеї і виконання забезпечило занесення цього витвору до "Книги рекордів України", що одразу ж засвідчив лучанам її представник Олександр Шустерук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Черкащині приготували 200 страв із сала

Він запевнив, що це - найбільший у світі м'яч із сала. Мовляв, не сумнівайтесь у цьому хоча б тому, що досі ніхто просто не додумався створювати сальний м'яч.

Загалом фестиваль, який пропагує любов до сала, був наповнений й іншими цікавинками: представники Хмельницької АЕС представили композицію своєї атомної станції із сала.

Пані Оксана, яка працює на АЕС, запевнила, що під час ремонту станційних насосів без топленого сала (смальцю) не обійтись.

У програмі фестивалю було і поїдання сала на швидкість. Дворазовий чемпіон з поїдання цього продукту Михайло Киденько кілограм сала з'їдає у середньому за десять з половиною хвилин. Учасники фестивалю читали вірші і співали тільки про сало: "Коли вранці сонце встало - люди добрі, їжте сало", "А якщо ви захворіли - сала ви давно не їли".

Зараз ви читаєте новину «У Луцьку із сала створили 6-метровий м'яч та атомну станцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути