Ексклюзиви
пʼятниця, 14 жовтня 2011 00:15

Коросту виводять салом із сіркою

— Слідкую за фігурою, третій рік ходжу на фітнес. Ніколи не думала, що у спортзалі можна заразитися коростою, — каже 22-річна вінничанка Ольга Маслова. — Зразу до мене не дойшло, що це таке. Думала, просто раздраженіє. Але мама зразу сказала — чесотка. До лікаря з таким діагнозом постіснялася йти.

Коросту викликає кліщ, який оселяється під шкірою. З'являються білі або бурі коростяні ходи — лінії до 10 см. Вони підвищуються над рівнем шкіри, сверблять. Скраю ходу видно місце, де сидить самиця кліща. Схожа на чорну цятку. На місці розчухування засихають кров'яні кірки. Короста відома 4 тис. років. Її вважали хворобою бідних. Заразитися можна будь-де.

— Подзвонила бабусі. Та порадила поїхати до знайомої знахарки, яка лікує народними рецептами всі хвороби. Тільки-но зайшла до хати, а бабка питає: "Гасом руки не мила?". Виявляється, багато клієнтів приходять після самолікування кєросіном. Тоді й ожоги треба лічити.

Знахарка порадила робити ванночки з хлібного квасу. Напій сильно солять, нагрівають до гарячого.

— У квас опускають руки кілька разів на день. Тримають, скільки витерплять. Бабця попередила, що рецепт годиться лише для чесотки на руках. Якщо короста дальше пішла, краще мазь виготовити.

Вершкове масло та лавровий лист перемішують порівну. Натирають подразнені місця. Також роблять мазь із чотирьох частин свинячого сала, двох — товченої сірки та однієї солі. Мастяться п'ять днів.

Зараз ви читаєте новину «Коросту виводять салом із сіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути