понеділок, 17 жовтня 2011 07:45

Сало подорожчало на 10 гривень

 

— Минулих вихідних пішла скуплятися на базар, — розповідає 70-річна Галина Ємець з Лохвиці. — Коли дійшла до сала, не повірила очам. Ціна піднялася на 10 гривень.

Сало подорожчало за останні три тижні. Найвища — у Миргородському та Гадяцькому районах. Найнижча — в Пирятинському та Лохвицькому. На Кобеляччині та у місті Комсомольськ вартість не змінилася.

— У вересні ціна була нормальна для тих, хто на мінімальній зарплаті, — говорить 52-річна Валентина з Миргорода. — Тепер до 55 гривень за кілограм доходить. Можна, звичайно, купити й за 15 гривень, але то не сало, а сама шкура.

На полтавському Центральному ринку найдешевше сало по 25 грн/кг — тоненьке, м'яке, завтовшки не більш як 1 см, без м'ясних прожилок. Водянисте, з неприємним присмаком.

Продавці кажуть, ціна зросла, бо заготівельники більше платять селянам.

— Раніше в людей живу вагу приймали 13 гривень за кілограм, — розповідає продавщиця 35-річна Ольга з ринку в Гадячі. — Але вони стали кричати, що це невигідно, перестали здавати. От заготівельники і змушені були підняти до 20 гривень за кілограм. Оскільки вони приймають сало по всій області, то і ціна зросла усюди.

На ринку говорять, найближчим часом сало не подешевшає.

Зараз ви читаєте новину «Сало подорожчало на 10 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути