вівторок, 21 травня 2013 09:40

З найвищої точки світу вперше був здійснений відеодзвінок

З найвищої точки світу вперше був здійснений відеодзвінок
Фото: ria.ru

Минулої неділі альпініст і дослідник Деніел Х'юз подзвонив у студію телеканалу BBC після того, як разом зі своєю командою дістався до вершини Евересту. Як повідомляє газета Metro, це виявився перший задокументований відеодзвінок, здійснений з такої висоти.

Під час розмови температура повітря падала до -60 градусів, швидкість вітру могла досягати 200 м / с. Сам Х'юз був у кисневій масці. Британський скелелаз використовував апарат HTC One. Зв'язок було встановлено через супутниковий інтернет оператора Inmarsat. Який пристрій використовувався для відеоконференції залишилося невідомим.

Разом з Х'юзом сходження здійснили ще 145 осіб. На гору піднялися перші жінки із Саудівської Аравії та Пакистану і сестри-близнюки з Індії.

Команда Х'юзза підкорила найвищу гору планети у благодійних цілях. Завдяки їх вчинку організація "Comic Relief" планує зібрати один мільйон фунтів стерлінгів. Однак поки пожертвувань надійшло трохи більше сорока тисяч. Крім того, лишається небезпека отримати штраф від офіційної влади. У міністерстві зв'язку Непалу вважають, що для організації відеотрансляцій з Евересту будь-якого роду потрібно попередньо отримати відповідний дозвіл.

Перший мобільний дзвінок з "вершини світу" був здійснений у 2007 році британцем Родом Бебером. На Евересті доступні телефонний зв'язок та 3G-інтернет, що надаються операторами China Mobile і Ncell.

Зараз ви читаєте новину «З найвищої точки світу вперше був здійснений відеодзвінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути