Ексклюзиви
пʼятниця, 11 травня 2012 15:21

Троє друзів проїхали на таксі 69,5 тисячі кілометрів
8

Фото: Фото: John Ellison

Першу в історії навколосвітню подорож на таксі завершили сьогодні троє підданих Сполученого Королівства. Майже за 15 місяців, згідно спідометру їх фірмового британського чорного таксі "Ханна", вони проїхали майже 69,5 тис км.

23-річний Пол Арчер з Глостершира, 27-річний Джоно Еллісон з Лідса і 23-річний Лей Пернелл з Стаффордшира стартували з Лондона в лютому минулого року і відвідали 50 країн на чотирьох континентах.

Під час подорожі друзі не уникли цілого ряду НП. Найнебезпечніша "пригода" з ними сталося в Ірані, де їх затримали агенти служби безпеки, а Арчер був навіть висланий з цієї країни за підозрою в шпигунстві.

У Гімалаях, за твердженням учасників мандрівки, їм вдалося досягти рекордної для поїздки на таксі висоти. Вони зуміли дістатися до базового табору однієї з альпіністських груп, що сходила на найвищу вершину світу - Еверест.

Нарешті, як констатують друзі, якщо б вони їхали в якості пасажирів в цьому "кебі", їм довелося б викласти майже 130 тис доларів. Проте їм вдалося не тільки уникнути витрат, але й зібрати в ході поїздки 33,2 тис доларів на потреби Британської організації Червоного Хреста.

Зараз ви читаєте новину «Троє друзів проїхали на таксі 69,5 тисячі кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути