Учені з університету Тафтса і наукового Центру проблем старіння (США) встановили, що люди, які вживають щодня кілька скибочок хліба із цільного зерна (хліб з борошна без відсіву висівок), здатні утримувати свою вагу в нормі і знижувати жирові відкладення в області живота.
Виявилося, що регулярне вживання такого хліба знижує обсяги вісцеральної жирової тканини. Вона оточує органи черевної порожнини, а підшкірний жир розташований безпосередньо під дермою, пише Врач.тв.
У 57% піддослідних маса жирових відкладень на животі знизилася на 10%.
Також вживання такого хліба уберігає від серцево-судинних захворювань.
Раніше Gazeta.ua повідомляла про завершення створення корпорації Nannсo (штат Каліфорнія США), яка буде займатися розробкою продуктів майбутнього, в першу чергу - хліба.
Наприклад, буде випущений хліб "нового покоління", розробка якого вже ведеться. Продукт буде містити рослинний серотонін, що виймається з обліпихи.
Нагадаємо, існують чіткі терміни придатності хліба. Після виймання з печі житнійо, житньо-пшеничний хліб повинен реалізуватися протягом 36 годин. Для пшеничного або пшенично-житнього термін придатності становить 24 години. Якщо виріб в упаковці, то термін придатності вдвічі більше.
Коментарі