вівторок, 12 липня 2016 14:20

Вперше в світі після штучного запліднення народився рідкісний пінгвін

В Японії команда професора Кусуноки із Сільськогосподарського факультету університету Кобе разом з працівниками акваріума "Каюкан" в м Осаці провела перше в світі успішне штучне запліднення самки чубатого пінгвіна. Про це повідомляє сайт університету Кобе.

Автор: kobe-u.ac.jp
 

У природі чубаті пінгвіни живуть на Фолклендських островах біля узбережжя Південної Америки, а також в Тасманії і на архіпелазі Вогняна Земля.

Деякі підвиди чубатого пінгвіна потребують охорони, адже їх чисельність дуже мала. Щобїї збільшити, японські вчені вже кілька років намагаються прискорити їх розмноження в неволі.

У 2015 році дослідники зробили спробу штучного запліднення самки пінгвіна, але з яйця, яке вона знесла після процедури. Пташеня тоді не вилупилося. Крім того, розтин і аналіз його ДНК показали, що цей пташеня був результатом природного парування, а не штучного запліднення.

Через рік, навесні 2016 року, в Токійському парку підводного світу отримали сперму чубатого пінгвіна. Її вдалося перевезти в Осаку, де і провели штучне запліднення відразу трьох самок.

В кінці квітня - початку травня ці самки відклали яйця. Після місяця висиджування з них вилупилися пташенята. Аналіз ДНК показав, що один з трьох з'явився на світло в результаті проведеної процедури запліднення. Зараз він почувається добре.

Читайте також: У панди народилися крихітні малюки-близнята

Чисельність чубатих пінгвінів знижується через забруднення води нафтою, а також через неконтрольоване рибальства, що знищує їх корм.

Зараз ви читаєте новину «Вперше в світі після штучного запліднення народився рідкісний пінгвін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути