Ексклюзиви
пʼятниця, 27 січня 2012 17:21

Вінничанин малює картини на воді за 15 хвилин
5

Фото: Фото: Аріна Кантоністова

Картини на воді роблять з натуральних фарб. Одна може коштувати до 100 доларів.

48-річний Валерій Беразенюк зі Жмеринки робить малюнки на воді по технології  — ебра (на воді створюють малюнок, який переноситься на папір, - ред).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця малює на пір'ї пейзажі, тварин, птахів і риб

"Півтора роки тому по інтернету випадково побачив відеоролик, як це робить майстер. Так захопило видовище, що вирішив спробувати, - розповідає Беразенюк. - Щоб придбати фарби та інструменти, спеціально поїхав до Туреччини.  Дружині збрехав, що поїхав відпочивати з сином. А сам шукав майстрів. Оббігав там усі магазини, але нічого! Виявилося, що їх можна знайти тільки в Стамбулі. У курортних містечках про ебру деякі навіть і не чули".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художниця малює картини за допомогою вина

Комплект для ебра  чоловік замовив по інтренету за $ 500.

"Художньої освіти не маю, - каже художник. - Працював майстром лісного господарства, а потім пішов у власний бізнес. Малювати не так важко, як навчитися правильно підбирати консистенцію для фарб. Вивчити точні пропорції. А ще, подружитися з водою. Бо, коли в тебе поганий настрій, нічого не виходить. Усе буде збігатися, зміщатися. Розводами йти.  Кожен раз виходить неповторна картина. Одноманітних немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський художник малює картини іграшковими машинками

Фарби, якими малює Беразенюк - екологічно чисті. Складаються з глини, землі, трави та водорослів. По консистенції схожі на глину.

"Додаю до фарб переварену витяжку з яловичої жовчі. Цей компонент допомагає фарбам не розтікатися, триматися купи. Замовляв її також з Туреччини. Воду — основу для малюнку необхідно брати лише дистильовану. Одна картина малюється близько 10-15 хвилин. Коли готова, поверх неї кладеться звичайний папір для друку А-4 формату. Зображення відбивається у дзеркальному відображенні. Одна така картина може коштувати близько сотні доларів".

Зараз ви читаєте новину «Вінничанин малює картини на воді за 15 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути