пʼятниця, 28 листопада 2008 15:47

Винайдений новий спосіб електронного відбирання грошей

Нігерійські інтернет-шахраї зуміли модернізувати схему відбирання грошей за допомогою спаму і застосувати її до системи електронних платежів Paypal.

Традиційна схема, яка називається "нігерійською", а також "аферою 419" по номеру статті в кримінальному кодексі країни, полягає в наступному. Жертві пропонують допомогти в переправленні крупної суми, що належить колишньому політикові або магнатові, за кордон. У обмін потрібно лише заплатити наперед невелику суму на накладні витрати. Природно, після отримання цієї суми контакт між шахраєм і жертвою обривається.

Нова схема замість електронної пошти використовує зв"язок по Skype. Жертві пропонується отримати не на банківський, а на рахунок Paypal крупну суму. У обмін необхідно відправити набагато меншу суму переказом Western Union.

Гроші дійсно приходять, проте потім шахраї використовують правила Paypal для відклику платежів за послуги. Жертва, яка в даному випадку виступає як "продавець", не зможе довести, що надала ці послуги. В той же час переклад Western Union відкликати не можна.

За словами експертів по безпеці, іноді нігерійські шахраї дійсно виконують обіцяне. В цьому випадку жертва стає спільником в справі про відмиванні грошових коштів, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Винайдений новий спосіб електронного відбирання грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути