четвер, 29 жовтня 2020 11:28

Вилупилася рекордна кількість морських черепах виду, що вимирає
5

У Північній Мексиці цьогоріч вилупилася рекордна кількість оливкових морських черепах Рідлі, які вимирають. Учені пов'язують це з карантином, адже туристи та рибалки стали менше бувати на пляжах узбережжя.

Більшість кладок яєць залишилися недоторканними, пише BBC.

Черепахи цього виду щорічно відкладають яйця на пляжах Мексики в період з травня по вересень. Багато з тих, які вилупилися, гинуть, не діставшись моря через рибалок і птахів.

Громада корінних мексиканців штату Сонора, яка традиційно допомагає черепахам дістатися до моря, нарахувала близько 2,3 тис. новонароджених черепашок. Усі минулі роки їх було не більше 500 особин. Оливкова черепаха перебуває під загрозою зникнення, тому рекорд цього року вчені назвали ключовою подією для популяції виду.

Фото: pixabay.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовий півень убив поліцейського під час обшуку будинку

На вулицях чилійського передмістя під час комендантської години помітили морського слона, який заблукав, після того як його викинуло на берег. Інцидент стався у прибережному Пуерто-Сіснесі, розташованому за 1,5 км від столиці. Комендантська година діє в Чилі для боротьби з Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Вилупилася рекордна кількість морських черепах виду, що вимирає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути