субота, 22 березня 2008 16:20

Від чого з"являються заїди і як їх лікувати

Тріщини, що не проходять, бульбашки, почервоніння, лущення в куточках рота? Це заїда.

По-науковому захворювання називається хейліт, і причин у нього може бути багато! Якщо заїда з"явилася у дитини, то причиною може бути просто звичка облизувати губи або тягнути в рот сторонні предмети. У дорослої людини хейліт можуть порушувати стрептококи, стафілококи або грибкові захворювання.

Проте найчастіше заїда з"являється на тлі авітамінозу, особливо за бракому рибофлавіну - вітаміну В2. В цьому випадку, окрім неприємних висипань на губах, можуть лущитися крила носа, з"явиться свербіння і почервоніння язика. Слабкість, втрата апетиту і швидка стомлюваність теж сигналізують, що організму не вистачає вітамінів!

Загальний тонус допоможуть підвищити вітамін А в масляному розчині, сироп шипшини, велика кількість фруктів і овочів. Вітамін В2 найлегше "з"їсти" разом з вареним м"ясом, яєчним білком, грибами і цільнозерновим хлібом.

Одужання прискорять щоденні аплікації з настою дубової кори на куточки губ.

Якщо ж захворювання не пройшло протягом тижня, зверніться до лікаря: можливо, причина заїди - грибок або стафілокок, повідомляє "Твой ДЕНЬ".

Зараз ви читаєте новину «Від чого з"являються заїди і як їх лікувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути