Ексклюзиви
пʼятниця, 18 червня 2010 16:17

Вчені з"ясували, який вітамін захищає від раку легенів

Вчені з"ясували, який вітамін захищає від раку легенів

Вчені виявили, що курці з високим рівнем вітаміну В6 і деяких важливих амінокислот (наприклад, метіоніну, присутнього практично у всіх білках) у два рази менше ризикують захворіти на рак легенів. На додаток до цього високий рівень фолієвої кислоти (вітаміну B9) в сироватці крові знижує ризик на 67%.

До таких висновків у ході дослідження прийшли вчені Міжнародного агентства з вивчення раку (IARC). Вони вважають, що отримані дані можуть пояснити, чому деякі завзяті курці не хворіють на рак легенів, хоча в свою чергу окремі некурящі люди мають дану хворобу.

Відзначається, що рак легенів розвивається навіть у тих, хто вже кинув палити. Зростає епідемія захворювання і серед тих, хто ніколи не курив; особливо до цього схильні азіатські жінки.

У дослідженні, проведеному під керівництвом Пола Бреннана, взяли участь майже 400 тис. нинішніх і колишніх курців з 10 європейських країн.

Вчені поки не наважуються стверджувати, що споживання певних поживних речовин полегшує життя любителям тютюну, однак підкреслюють важливість відмови від куріння.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щороку від раку легенів помирають близько 1,3 млн людей - приблизно 18% від загального числа ракових смертей.

Компьюлента, Sciencenews

Зараз ви читаєте новину «Вчені з"ясували, який вітамін захищає від раку легенів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути