вівторок, 06 липня 2010 18:16

Вчені вперше побачили нашу галактику з боку

Вчені вперше побачили нашу галактику з боку

Космічний телескоп, який зможе показати, як після Великого вибуху утворився Всесвіт, 5 липня вранці передав перше зображення.

Телескоп Планка, на створення якого пішло 16 років, і було витрачено 700 мільйонів євро, був запущений в космос в травні минулого року. Його віддаленість від Землі становить майже один мільйон миль.

Європейське космічне агентство сподівається, що це дасть астрономам нові дані, які дозволять глибше заглянути в таємницю Великого вибуху.

Перше повне зображення, передане телескопом, показує центр Чумацького Шляху і реліктове випромінювання (CMB), що виникло відразу після Великого вибуху близько 13,7 мільярдів років тому.

Космічні мікрохвилі видно на строкатих жовтих плямах фону, а їхній сигнал буде посилено під час подальшого дослідження протягом найближчих місяців.

"Планк передав нам першу вражаючу картину Всесвіту," - сказав Девід Паркер, директор з космічної науки та розвідки Космічного агентства Великої Британії, яке частково фінансувало будівництво телескопа.

MIGnews

Зараз ви читаєте новину «Вчені вперше побачили нашу галактику з боку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути